GIGANTISK ØKONOMISEMINAR I OSLO: Skal holde 1300 foredrag på fem dager

1500 av verdens fremste økonomer inntar Oslo i helgen.

SAMLER ØKONOMENE: Konferansen samler økonomer fra verden over på Universitetet i Oslo. Her fra Fredrikke-plassen på Blindern.
Publisert: Publisert:

- Det er stort for lille Oslo å arrangere noe sånt, sier Christin Krohn til E24.

Hun er pressekontakt for Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo.

Torsdag morgen åpnet Universitetet dørene for hele 1500 økonomer som skal delta på EEA-ESEMs (European Economic Association & Econometric Society) årlige konferanse.

Til sammen skal det avholdes hele 1300 foredrag.

Entrer man derfor Blinderns lokaler i løpet av helgen - enten det er et lite seminarrom eller en av de større auditoriene - er sannsynligheten derfor høy for at det står en økonom og utreder en økonomisk modell der.

- Det er svært kapasitetskrevende, men i år har Universitetet likevel valgt å takke ja til å ha dette seminaret i forbindelse med 200-årsjubileet. Alle forelesninger på Universitetet er avlyst helt frem til mandag ettermiddag, forteller Krohn.

Bakgrunnen for forelesningene, er artikler som har blitt sendt inn til EEA-ESEM fra alle de store universitetene i Europa i forbindelse med det årlige seminaret.

- Seks forskjellige sentralbanker er representert, i tillegg til New York Federal Reserve, opplyser Krohn.

I tillegg kommer fjorårets vinnere av Nobelprisen i økonomi (formelt kalt «Sveriges Riksbanks pris i økonomisk vitenskap til minne om Alfred Nobel»), Peter A. Diamond, Dale T. Mortensen og Christopher A. Pissarides.

Skal snakke om finanskrisen

Krohn innrømmer at en del av foredragene er av smal karakter, og for spesielt interesserte.

Samtidig har de siste ukenes turbulente markeder, med økende frykt for en ny resesjon, gjort konferansen svært aktuell.

- Hele 30 forelesninger dreier seg bare om finanskrisen. Dette kommer også til å være i fokus for mange av de andre økonomene som deltar, sier Krohn.

Også lørdagens foredrag av Pissarides vil være interessant for mange, påpeker hun. Han skal snakke om sysselsetting i Europa.

Økonomene vil også ta dypdykk i alt fra konsum til porno.

- Økonomer kan kjøre analyser på alt som skjer i samfunnet, de må bare ha tallmaterialet, avslutter hun.

Se programmet i sin helhet her.

Publisert: