Obama: – Romney lurer velgerne

Mitt Romney fører velgerne bak lyset, hevdet Barack Obama da han forsøkte å slå tilbake etter nederlaget i debatten i Denver.

UÆRLIG ROMNEY: – Jeg synes det amerikanske folket fikk en strålende mulighet til å se to svært forskjellige visjoner for landet, sa Mitt Romney etter debatten i Denver. President Barack Obama mener derimot at Romney fører velgerne bak lyset med uærlighet.
Publisert: Publisert:

Under to store folkemøter torsdag langet presidenten ut mot sin republikanske rival. Poengene han unnlot å bruke dagen før, kom nå som perler på en snor.

– Hvis du vil bli president, så skylder du det amerikanske folket å fortelle sannheten, sa Obama.

Han hevdet at mannen han møtte på scenen under debatten, slett ikke hørtes ut som Mitt Romney. Bildet han tegnet av sin egen politikk, var så annerledes at det neppe kan ha vært samme mann, ifølge presidenten.

LES OGSÅ: – Romney vant valgdebatten

– Den virkelige Mitt Romney har løpt landet rundt det siste året og lovet 5.000 dollar i skattelette til de rike, sa Obama.

Han hevder Romney forsøker å løpe fra både dette og andre standpunkter i håp om å framstå som mer moderat.

– Må justerer kursen

Etter valgdebatten onsdag konkluderte nærmest samtlige kommentatorer med at Romney hadde gjort det best. Hele 67 prosent av amerikanske velgere mente det samme, ifølge en meningsmåling.

Nå varslere Obamas medarbeidere endringer i presidentens valgkampstrategi.

– Vi blir nødt til å se nøye på dette og gjøre noen justeringer, sier sjefstrateg David Axelrod.

LES OGSÅ: Romney forsikrer at han bryr seg om arbeidsløse

Rådgiver David Plouffe mener det er nødvendig å gjøre forandringer på grunn av «Romneys uærlighet».

– Jeg kan knapt huske et tidligere eksempel fra amerikansk politikk hvor en viktig presidentkandidat var så fundamentalt uærlig om sentrale deler av sin egen politiske plattform, hevder Plouffe.

Solte seg i glansen

Mens Obama strevde med å komme på offensiven igjen, kunne Romney torsdag sole seg i glansen fra seieren dagen før.

– Jeg synes det amerikanske folket fikk en strålende mulighet til å se to svært forskjellige visjoner for landet, sa den republikanske kandidaten da han overraskende dukket opp på et møte i Colorado.

LES OGSÅ: Obama har ikke vært så populær siden Osama

Han har lenge ligget etter Obama på meningsmålingene, og trenger sårt det oppsvinget han nå kan få i kjølvannet av TV-debatten.

Torsdag fikk han en offisiell støtteerklæring fra den mektige våpenlobbygruppen NRA, som kjemper for å unngå strengere våpenlovgivning i USA. Romney takket for støtten og lovet å kjempe NRAs sak hvis han blir valgt til president.

En fersk undersøkelse viser at rundt 67 millioner amerikanere så duellen mellom de to presidentkandidatene. Det er det høyeste seertallet i denne typen debatter siden 1992.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no