Frp fram og Høyre tilbake på ny måling

Styrkeforholdet mellom regjeringspartiene er forskjøvet i Frps favør på en ny meningsmåling. Frp går fram 3,1 til 18,1 prosents oppslutning, mens Høyre faller 3,9 til 20,4 prosent.

KAN SMILE: Finansminister og Frp-leder Siv Jensen (Frp) har vunnet velgere i kjølvannet av flyktningkrisen med klar asylpolitikk, mener ekspert.

Jon Olav Nesvold
  • NTB
Publisert:

Tallene kommer fram i Norstats partibarometer for Vårt Land i november. Høyres resultat er det laveste på avisens målinger de siste fire årene.

– Dette er en klar beskjed fra Frp-velgerne. De ønsker innstramminger i innvandrings- og asylpolitikken, sier Frp-leder Siv Jensen, en analyse valgforsker Torild Aalberg er enig i.

– Mest sannsynlig handler Frps fremgang om innvandrings- og flyktningdebatten, sier hun.

Men også Arbeiderpartiet går markant fram – 3,4 prosentpoeng – og befester sin posisjon som største parti med en oppslutning på 35,8 prosent.

Begge støttepartiene faller, og Venstre havner under sperregrensen med 3,5 prosent (-1,4). Nedgangen er mer moderat for KrF, som går ned 0,4 til 4,6 prosent.

Også SV faller 1,4 prosentpoeng og tangerer dermed sperregrensen på 4 prosent. Sp er ned 0,3 til 6,5 prosent, mens De Grønne går tilbake 0,2 prosentpoeng til 3,4 prosent. Rødt går fram like mye til 2,4 prosent.

Det er ikke oppgitt feilmarginer for målingen, men det er trolig bare de største partiene som beveger seg mer enn denne marginen.

Les også

Solberg: – Lite rom for fossil energi på lang sikt

Les også

Nye møter før budsjettavtalen legges fram

Les også

Frp fram på enda en meningsmåling

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. SV, Venstre og MDG under sperregrensen

  2. Frp mest fram på ny måling

  3. SV under sperregrensen på ny måling

  4. Annonsørinnhold

  5. Beste Sp-måling på 20 år

  6. Krisemåling for KrF