Siv Jensen gir ikke opp mer søndagsåpent

Frp-leder og finansminister Siv Jensen bekrefter at regjeringen fortsatt vil jobbe for oppmyking av reglene for søndagsåpne butikker. KrF-leder Knut Arild Hareide mener det er en dårlig idé.

KJEMPER VIDERE: Finansminister Siv Jensen (Frp) vil fortsette kampen for å endre reglementet som forbyr søndagsåpne butikker.
Publisert: Publisert:

17. desember, dagen etter at hun tiltrådte, fortalte kulturminister Linda Hofstad Helleland til NTB at regjeringen går bort fra det eksisterende forslaget.

– En full liberalisering er det ikke flertall for på Stortinget. Det er også motstand i folket. Jeg lytter til det. Derfor har jeg lagt forslaget om søndagsåpne butikker i en skuff, sa Helleland – som heller vil se på hvordan for eksempel turistområder kan få muligheten for søndagsåpne butikker og flere andre løsninger.

Overfor NRK bekrefter Frp-leder Siv Jensen at regjeringen vil jobbe for en alternativ løsning.

– Det er riktig at det ikke er flertall for synspunktet som regjeringspartiene har, så da må vi i så fall finne en mildere løsning sammen med Venstre, sier Jensen.

KrF-leder Knut Arild Hareide møtte Frp-lederen til debatt om saken hos NRK.

– Spørsmålet nå blir om Venstre og regjeringen finner fram til en hybridløsning. Jeg vil advare mot det. Hvis enkelte kommuner eller distrikter får lov, da blir det et regelverk som er konkurransevridende. Dagens modell er ikke fullkommen, men to tredjedeler av befolkningen sier at det er den de vil ha, sier Hareide.

Les også

Regjeringen legger bort søndagsåpent-forslag

Les også

Reitan-familien får krass kritikk fra svenske franchisetakere

Les også

Politiet skeptisk til søndagsåpne butikker

Publisert: