Norges Bank rører ikke renten

Sentralbanksjef Øystein Olsen liker sin rekordlave styringsrente.

FORTSATT 0,5 PROSENT: Sentralbanksjef Øystein Olsen holder styringsrenten uendret.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • Karl Wig
Publisert:

Renten har stått i ro på 0,5 prosent helt siden mars 2016, og blir heller ikke endret nå. Det varslet Norges Bank i en ny rentebeslutning klokken ti torsdag.

– Utsiktene og risikobildet for norsk økonomi synes ikke vesentlig endret siden forrige pengepolitiske rapport. Derfor holder vi styringsrenten uendret ved dette møtet, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Avgjørelsen var enstemmig og helt som ventet. Ole A. Kjennerud i DNB Markets påpeker at nøkkeltallene for norsk økonomi knapt er endret siden forrige rentemøte i september.

Les også

Renterådet: Dette er den største risikoen for norsk økonomi

Mot renteøkning først i 2019

I rapporten som fulgte dette møtet signaliserte dessuten Norges Bank at at de akter å beholde den samme styringsrenten helt inn i 2019.

Sentralbanken viser til denne rapporten nå, og fremholder at «ny informasjon gir ikke grunnlagg for å endre vurderingen av veksten i norsk økonomi.»

– Bedringen i arbeidsmarkedet ser ut til å fortsette. Prisveksten har vært litt lavere enn anslått, mens kronekusen er noe svakere enn lagt til grunn, skriver sentralbanken.

Så sant det ligger an til stø kurs også fremover, forventer makrostrateg Joachim Bernhardsen i Nordea Markets at det kun blir marginale endringer når den nye rentebanen blir presentert på rentemøtet i desember.

Dagens rentebane indikerer renteøkning i 2019.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Rentemøte Norges Bank

Flere artikler

  1. Holder renten uendret

  2. Endrer ikke på styringsrenten

  3. Olsen holder renten uendret

  4. Venter at Norges Bank bekrefter renteheving i mars

  5. Senker rentebanen og avlyser et rentehopp