Boligprisoppgang i Oslo i juli

Boligprisene i Oslo stiger 1,9 prosent i juli. Også i Bergen steg prisene, mens det i Trondheim og Stavanger ble fall i prisene. 

Oslo sentrum, boliger, boligpriser, boligsalg, eiendom, Tøyen, boliglån, Grünerløkka, sagene, eiendommer, leiligheter, leilighet Foto: THOMAS ANDREASSEN, VG
Publisert:

Boligprisene i Oslo steg med 1,9 prosent i juli, viser ferske tall fra Eiendom Norge.

Hovedstaden så den sterkeste prisveksten i landet, og fortsetter den sterke veksten som Obos-tallene ga en smakebit på tidligere denne uken. Obosboliger steg 1,1 prosent i juli.

Oppgangen i boligprisene står i kontrast til nedgangen Oslo-markedet så i juni. Den gang falt prisene 1,3 prosent.

For landet sett under var boligprisene uendret i juli. Sesongjustert endte det med en vekst på 0,4 prosent i boligprisene i Norge.

Les også

Flat utvikling for boligprisene i Norge, ifølge meglerbransjens fasit

Mindre leiligheter drar opp

I Norge var det av de store byene kun Oslo og Bergen som så boligprisoppgang i juli.

– Som tidligere år er det i juli sterkere prisutvikling i Oslo og Bergen enn i landet for øvrig. Bakgrunnen er at det er i disse to byene stor salgsaktivitet på de mindre leilighetene i forbindelse med studiestart i august, noe som trekker prisene opp. Normalt blir disse forskjellene korrigert inn sammenlignet med resten av landet i august, sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge.

Les også

DNB droppet kritisk rapport – må heve boligkjøp

Opp 10 prosent i år i Oslo

– Veksten i Oslo var en god del sterkere, men juli er en usikker måned siden omsetningen er lavere enn normalt, så man skal nok ikke legge for mye i det, sier Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets.

Men at Oslo-prisene er nå opp 10 prosent hittil i år, mener hun at kan støtte regjeringens ønske om ikke å fjerne de Oslo-spesifikke kravene til boligkjøp.

– Det markante omslaget vi har sett i år er på grunn av Oslo. Ser man på de andre store byene, så er det mye svakere prisvekst – rundt 0, sier hun.

Det går fortsatt raskest å selge boligen sin i Oslo med liggetid på 36 dager, markant kortere tid enn landsgjennomsnittet som er på 58 dager.

Les også

Skjeggkre i borettslag og sameier: – Styret bør ta styringen med bekjempelsen

– Prisene i Bergen stiger «alltid» i juli

I Bergen stiger prisene 0,8 prosent i juli. Det siste året er endringen på 0,4 prosent.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i Bergen ligger på 46.880 kroner, og gjennomsnittsboligen går for 3,019 millioner kroner, opplyser Eiendom Norge.

– Boligprisene stiger «alltid» i juli måned. Det er en sterk måned i Bergen, sier Dreyer på en pressekonferanse fredag.

I Trondheim hadde man en nedgang på 1,7 prosent i boligprisene i juli. Dette fører til at nedgangen totalt sett nå er på 2,8 prosent de siste tolv månedene sett under ett.

Også i Stavanger er det fall som preger boligprisene. Her falt boligprisene med 1,6 prosent i juli. Totalt er prisene i oljebyen ned 2,8 prosent det siste året.

Les også

Nordmenn vil låne mer

Les også

Folk vasser i eiendom – 12 år siden det ble lagt ut like mange boliger i juni

Publisert:

Her kan du lese mer om