Statsministeren vil legge fram nye koronatiltak tirsdag

Statsminister Erna Solberg (H) vil legge fram nye koronatiltak for Stortinget tirsdag. Da vil hun også redegjøre om smittesituasjonen.

Statsminister Erna Solberg holdt søndag tale om koronapandemien. Tirsdag legger hun trolig fram nye koronatiltak for Stortinget. i forbindelse med at det snart er ett år siden Norge iverksatte de første inngripende tiltakene mot viruset. Foto: Heiko Junge / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Jeg kommer til å redegjøre tirsdag morgen. Det er mitt ønske overfor Stortinget at jeg kan si noen ord om planene framover, sier statsministeren til NTB søndag kveld.

Ifølge Solberg vil det da være naturlig at regjeringen legger fram en skisse til hvilke tiltak som er aktuelle på kort sikt.

– Så de legger du fram for Stortinget tirsdag?

– Forhåpentligvis. Det er Stortinget som sier ja til om de vil ha meg til å redegjøre på tirsdag.

Statsministeren ønsker ikke si så mye om tiltakene som kommer, ettersom dette er noe som det jobbes med nå. Men hun forteller at det jobbes med både kommunale og nasjonale tiltak.

– Om det er noen nasjonale tiltak vi må utsette alle i Norge for, selv om smittetrykket er lavt. Vi ser at det plutselig popper opp smitteutbrudd på steder der folk har ment at var lite sannsynlig.

– Kanskje er det største valget hvor mye som skal være lokale tiltak og hvor mye som skal være nasjonale tiltak, sier Solberg, som legger til at de også ser tiltak som gjør at smitten blant barn blir mindre, uten at barna må være borte fra skolen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Coronaviruset
  3. Erna Solberg
  4. Regjeringen

Flere artikler

  1. Solberg legger frem gjenåpningsplan onsdag

  2. Erna Solberg lover fire krisesvar i revidert budsjett

  3. Erna Solberg: Karantenesystemet var for tillitsbasert for lenge

  4. Slik skal Norge åpne opp

  5. Støre om de nye tiltakene som kommer: Ingen nedstenging