Frikjenner Røkke

Politimester Anstein Gjengedal sier det ikke er grunnlag for beskyldningene i et internt politinotat om at Kjell Inge Røkke og Aker bedrev ulovlig avlytting av Odin Forvaltning. Les hele redegjørelsen.

  • Johann D. Sundberg
Publisert:

I en pressemelding fra Oslo Politikammer blir det understreket at politiet ikke er utsatt for press for å trekke opplysningene om at Aker skulle ha utsatt Odin Forvaltning for ulovlig avlytting.

Oslopolitiet holder tirsdag kl. 16:00 pressekonferanse om avlyttingssaken. Følg med på E24.

LES POLITIETS FORELØPIGE REDEGJØRELSE HER

"I et brev til TV 2 23. august d.å. fant ledelsen ved Oslo politidistrikt det nødvendig å informere TV 2-redaksjonen om at ”politiet etter nærmere undersøkelser ikke har grunnlag for å tro at fondsforvaltningsselskapet ODIN fikk bekreftet eventuelle mistanker om uregelmessigheter, eller at det i denne forbindelse har vært rettet mistanke mot noen konkrete selskaper eller personer.”

Det understrekes at politiet ikke har vært utsatt for press fra noen parter som har ført til endringer av rapporten," heter det i pressemeldingen fra Oslo-politiet.

Politiet skriver at det er beklagelig at analyserapporten om den spesialiserte sikkerhetsbransjen har kommet TV 2 i hende.

- Uverifiserte opplysninger

De understreker at rapporten inneholder informasjon som er under bearbeiding.

"En del av kildegrunnlaget er uverifiserte opplysninger," heter det i meldingen.

Oslo Politidistrikt mener det er så beklagelig at rapporten har lekket til TV 2 at de har valgt å sende saken til Spesialenheten for politisaker.

Politimester Anstein Gjengedal og resten av ledelsen ved Oslo Politikammer har sittet i krisemøter etter at Gjengedal og visepolitimester Sveinung Sponheim avbrøt et møte med Oslo Politiforening på Klekken hotell på Ringerike i formiddag.

Hemmelig notat

I går meldte TV 2 Nyhetene at det i et internt og hemmelig politinotat ble skrevet at Odin Forvaltning mente at Aker høsten 2001 stod bak ulovlig avlytning av forvaltningsselskapet som stod på motsatt side av dem i maktkampen om Kværner. Les alt om saken her.

Odin Forvaltning har, etter TV 2s nyhetsinnslag i går, sagt at de ikke har mistenkt Røkke og Aker-systemet for avlytting.

Krever opprydning

Informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker forlangte tidligere i dag at alle de som har informasjon om saken, skal leggge alle kort på bordet. Det mener han vil vise at Aker ikke har noen rolle i avlyttingssaken.

"Bare tull"

Innslaget på TV 2 har vakt bestyrtelse i Aker-leiren. Røkke selv, som for tiden soner korrupsjonsdommen mot ham på Hof Fengsel, freste "Bare tull" , da han hadde sett innslaget i fjernsynsrommet i fengselet mandag kveld.

Allerede mandag kveld meldte Aker at de vurderte rettslige skritt mot TV 2.

- Det er et historisk overgrep å dra Aker og vår hovedaksjonær inn i denne saken. Det må da være kriminelt å trekke våre navn ned i søla på denne måten, sa informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker til E24 mandag kveld.

Følg pressekonferansen fra kl.16:00 på E24

Les alt om avlyttingen her.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aker

Flere artikler

  1. Oslopolitiet i krisemøte

  2. Krever opprydning

  3. RØKKE: Tull!

  4. Røkke knuser TV2

  5. Klager TV 2 inn for PFU