Rentebom fra Financial Times skapte euro-kaos

Den anerkjente britiske avisen skapte full forvirring i verdens finansmarkeder minutter før Den europeiske sentralbankens rentebeslutning.

FULL FORVIRRING: Denne saken fra Financial Times skapte full forvirring i markedet og sendte euroen til værs minutter for rentebeslutningen.
Publisert:

Financial Times publiserte torsdag en artikkel om at Den europeiske sentralbanken IKKE kutter renten bare minutter før rentebeslutningen ble offentliggjort 13:45.

Etter at den anerkjente avisen sendte ut artikkelen med en korresponderende Twitter-melding, tok det ikke lang tid før valutamarkedet reagerte: Euroen spratt i været, men svekket seg umiddelbart da fasit kom.

Få minutter senere annonserte nemlig Den europeiske sentralbanken at de kutter innskuddsrenten fra -0,2 til -0,3 prosent. De andre rentene lar ESB ligge uendret.

E24 Aksjelive: Få de siste nyhetene fra børs og finans

Les om rentebeslutningen: Draghi kutter renten

ESB forlenger også krisepakken: Draghi holder seddelpressen gående enda lenger

I minuttene før Financial Times kom med sin gale artikkel lå euroen ned 0,6 prosent mot dollaren. Den styrket seg deretter kraftig, slik at kursen var omtrent uendret fra gårsdagen. Etter at rentefasiten kom svekket euroen seg tilbake igjen, men har siden styrket seg på nyhetene om at ESB kommer med nye stimulerende tiltak til eurosonens økonomi.

20 minutter etter at rentebeslutningen ble offentliggjort har euroen styrket seg til en kurs på 1,0719 dollar, noe som tilsvarer en samlet kursoppgang for dagen på 1,06 prosent.

Financial Times sendte ut en korreksjon i en Twitter-melding fem minutter etter at rentebeslutningen kom. Der skriver de følgende:

Financial Times' feilaktige melding om at det ikke ble noe rentekutt fra ESB den 3. desember skapte furore i valutamarkedet. De røde pilene viser hvordan euroen styrket seg betraktelig mot dollar i minuttene før rentebeslutningen kom. Etter at fasiten kom falt den tilbake, og valutamarkedet vendte deretter blikket mot det sentralbanken faktisk annonserte.

Financial Times har i etterkant beklaget feil. Da vi ba om å få snakke med dem, ble vi henvist til en FT-artikkel som forklarer hvordan feilen oppsto.

Publisert:
Gå til e24.no