Ny nedtur for SAS

Samme dag som Norwegian kan skryte av ny trafikkrekord, melder SAS om et dramatisk fall i antall fraktede passasjerer.

KUTTER HARDT: SAS-gruppen kutter hardt i antall avganger og frakter færre passasjerer.
Publisert:

SAS Gruppen fraktede i mai 2,2 millioner passasjer. Det er ned 17,1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Det betyr at antall passasjerer har falt med mer en 450.000 i løpet av ett år.

Flyselskapet har det siste året kuttet hardt i kapasiteten, og nedgangen i antall fraktede passasjerer er omtrent den samme som nedgangen i antall kilometer i luften for flyene til SAS.

Kabinfaktoren (antall fylte seter) var i mai 71,5 prosent. Det er ned 1,2 prosentpoeng sammenlignet med mai i fjor.

Lavere fall i Norge

På SAS’ innenriksruter i Norge er fallet noe mindre dramatisk. I mai fraktet selskapet 669.000 passasjerer på rutene i Norge. Det er 12,4 prosent færre enn i mai 2008.

Kabinfaktoren på rutene i Norge endte på 66,9 prosent. Det er ned 2,9 prosentpoeng sammenlignet med samme måned i fjor.

Widerøe skille seg ut som det selskapet som er minst rammet av krisen i SAS. Det Bodø-baserte selskapet 173.000 passasjerer i mai. Det er omtrent det samme som for ett år siden. Samtidig stiger kabinfaktoren med 1,9 prosentpoeng til 63,1 prosent.

Rekord for Norwegian

Fredag morgen kunne Norwegian melde om ny trafikkrekord. Bjørn Kjos’ selskap fraktet over 946.000 passasjerer i mai. Aldri tidligere har selskapet fløyet så mange passasjerer i løpet av en enkeltmåned.

SAS melder også om at kostnadene knyttet til selskapets spareprogram blir betraktelig høyere enn tidligere varslet. Planen var å bruke 900 millioner kroner, men nå er selskapet usikker på hva regningen blir.

Les også: Kostnadssprekk for kriseplanen

Les flere nyheter på E24.no

Publisert:

Her kan du lese mer om