LO bekymret for Elkem-salg

LO beklager at en stor del av norsk solenergiteknologi kan komme på utenlandske hender. De følger prosessen nøye.

UROLIG: LO-leder Roar Flåthen liker ikke at Elkem kan havne på utenlandske hender.
Publisert:

– Dette bekrefter vår bekymring om at det norske private kapitalmarkedet er for svakt til å sikre norsk eierskap når viktige virksomheter er til salgs, sier LO-leder Roar Flåthen til NTB.

Han mener at et eventuelt salg må bidra til at Elkem-bedriftene videreutvikler sin virksomhet i Norge, og at salget kan bidra til nye markeder.

– Et eventuelt salg til China National Bluestar vil også bli en prøvestein på hvordan kinesiske investorer vil opptre i Norge, både når det gjelder aktiviteten i Norge, hvordan de vil forholde seg til norsk samarbeidskultur og utvikle relasjonene mellom Norge og Kina, sier Flåthen.

– Vil ha med staten

Elkem ble etablert av Sam Eyde for 106 år siden, men har vært i Orklas eie siden 2005. Konsernet har rundt 2.500 ansatte, 1.500 av dem jobber i Norge. De ansatte i Elkem er urolige for at det skal bli vanskeligere å komme fram med sitt syn når viktige beslutninger skal fattes og er skuffet over at staten ikke vil inn på eiersiden.

– Vi har prøvd å få med norske myndigheter inn i en ny eierskapsmodell, men det har vi ikke lykkes med, sier konserntillitsvalgt Einar Støfringshaug til nrk.no.

Les E24s dekning av salget av Elkem:

Publisert:
Gå til e24.no