Splittelse om delprivatisering av Statkraft

Ideen om å delprivatisere Statkraft får blandet mottakelse. Etter at Høyre kom med det nye forslaget, har partiet fått støtte av KrF og Venstre, men Ap SV og MDG er langt fra overbevist.

BEKYMRET: Hadia Tajik mener ideologi ligger bak en mulig delprivatisering av Statkraft, og frykter for satsningen på fornybar.
Publisert: Publisert:

– Høyres tanker om delprivatisering av Statkraft er ideologisk bestemt og kutter selskapets muligheter som fornybaraktør, sier Ap-nestleder Hadia Tajik.

Ifølge Dagens Næringsliv sier Tajik at selskapet gjennom delprivatisering vil svekkes i sin voksende rolle som fornybar-aktør både ute og hjemme.

– Jeg er også bekymret for Høyre-regjeringens forvaltning av dette svært viktige selskapet – for uklare signaler om hva man vil med eierskapet., sier Tajik. Hun mener det er grunnleggende at fellesskapet eier Statkraft i sin helhet.

SVs Heikki Eidsvoll Holmås kaller det hele en dårlig idé, og Miljøpartiet De Grønnes Rasmus Hansson er sterkt imot forslagene.

– Det virker som om regjerings- og støttepartier er mer opptatt av eierskapsideologi enn Statkrafts strategi og viktige rolle i det grønne skiftet, sier han.

Høyres Nikolai Astrup som dro i gang debatten, sier Arbeiderpartiet er dobbeltmoralsk.

– Ap burde gå i seg selv. De delprivatiserte Statoil og senere Telenor nettopp for å hjelpe dem til å vokse ute, sier Nikolai Astrup. (©NTB)

Les også

Monica Mæland var habil i Statkraft-saken

Les også

Departementet: Mælands SMS-er ble ikke journalført

Les også

Statkraft med rekordhøy produksjon

Publisert: