Høie må svare kontrollkomiteen om sykehusstriden

Helseminister Bent Høies (H) rolle i sykehusstriden i Møre og Romsdal blir tema i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité på torsdag.

STILLER SPØRSMÅL. Helseminister Bent Høie (H) må svare på spørsmål om sin rolle i sykehusstriden i Møre og Romsdal.
Publisert: Publisert:

– Bent Høie har ikke svart klart på spørsmål om sin egen involvering knyttet til stedsvalget. Vi må ha svar på innholdet i dialogen mellom Høie og Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge, sier komiteens formann, stortingsrepresentant Martin Kolberg (Ap), til NTB.

SVs nestleder Bård Vegar Solhjell vil på torsdagens møte i kontroll- og konstitusjonskomiteen ta opp prosessen rundt nytt sykehus i Møre og Romsdal.

Både SV og Ap mener Høie har vært uklar om sin egen rolle.

– Det sentrale spørsmålet er om prosessen har vært åpen og faglig basert, eller om noen har grepet inn for å påvirke utfallet utenom de formelt korrekte kanalene. Det er viktig at politisk styring skjer i ryddige former. SV syns ikke helseministeren har gitt tilfredsstillende svar rundt sin rolle og denne prosessen, sier Solhjell til NTB.

– Er reist så mange spørsmål

I brevforslaget stiller han en rekke detaljerte spørsmål om hvilken kontakt det har vært mellom Høyre-statsrådens departement og helseforetaket. Stridens kjerne er lokaliseringen av det nye sykehuset.

Ap støtter brevforslaget. Også Miljøpartiet De Grønne støtter beslutningen om å ta saken til kontrollkomiteen.

– Det er reist så mange spørsmål om hvorvidt regelverket har blitt fulgt til at komiteen bør spørre statsråden skriftlig om det, sier De Grønnes stortingsrepresentant Rasmus Hansson.

Torsdagens komitémøte er siste møtedag før Stortinget tar juleferie.

Les også:

Kjøpmann på grensen: – Jeg er mer bekymret for snøværet vi hadde på morgenen enn for kronekursenUSA åpner for nye sanksjoner mot RusslandEU ber igjen om norsk osteendringKraftig rentehopp i Russland

Publisert: