Over 30.000 klare for pensjonsstreik

Drøyt 30.000 personer går ut i streik fra torsdag morgen dersom ikke partene i det offentlige lønnsoppgjøret blir enige om framtidens tjenestepensjoner.

Publisert:

Arbeidstakerorganisasjonene skal natt til onsdag ha avslått et nytt tilbud fra staten om pensjonsordninger i oppgjøret i offentlig sektor. Natt til onsdag avviste LO, YS, Unio og Akademikerne et justert tilbud fra staten, etter det NRK kjenner til. Tilbudet skal innebære en brutto pensjon på to tredeler av sluttlønn, med levealdersjustering og regulering som folketrygdens alderspensjon.

Partene møttes til nye forhandlingsmøter klokken 10 onsdag. Fristen går ut ved midnatt onsdag. Dersom det ikke blir enighet, er det varslet at over 30.000 ansatte i stat og kommune går ut i streik. Det har LO, YS, Unio og Akademikerne bestemt.

En eventuell streik vil blant annet ramme sykehjem, hjemmesykepleien, helsestasjoner, omsorgsboliger, rehabiliteringstjenester og ulike administrative funksjoner i kommunene. Flere barnehager og skoler vil bli stengt hvis det blir streik, og skatteoppgjørene stopper opp. Mange togavganger vil bli innstilt.

Offentlig tjenestepensjon er den viktigste saken i årets tariffoppgjør.

Les flere nyheter på E24.no

Publisert: