DN: Stortinget tok hensyn til frimurerlosjen og handelsstanden og innfridde millionkrav

Frimurerlosjen og handelsstanden fikk gehør for en ny tunnelløsning som alene økte prisen på Stortingets byggeprosjekt med flere hundre millioner, ifølge DN.

I HARDT VÆR: Stortingspresident Olemic Thommessen (H).
Publisert: Publisert:

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) er selv frimurer og har oppnådd gradsnavnet «Høyt lysende Salomos betrodde broder».

Til Dagens Næringsliv sier Thommessen at han ikke har vært et aktivt medlem av Frimurerlosjen på flere år. Han forsikrer at han ikke har latt seg påvirke.

– Jeg har ikke vært i kontakt med dem når det gjelder byggeprosjektet, sier Thommessen.

Frimurerlosjen, som har tilhold i et av Stortingets nabobygg, har ifølge DN hatt flere møter med Stortinget. Losjen er også med i handelsstandsforeningen Foreningen Festningskvartalene, som fikk gjennomslag for et forslag om å flytte innkjøringen til Stortingets nybygg. Løsningen skal ha fordyret byggeprosjektet med minst 410 millioner kroner, ifølge DN.

Thommessen sier til avisen at han ikke var kjent med at Frimurerlosjen er medlem av Foreningen Festningskvartalene.

Han ønsker ikke å svare på om han har vurdert egen habilitet i saken eller om han har informert Stortingets administrasjon, tidligere og nåværende presidentskap om sin rolle i Frimurerlosjen og om at Frimurerlosjen har interesser i byggesaken.

Les også

Skjebneuke for Thommessen etter tidenes byggesmell

Les også

Trekker seg etter milliardsprekk

Les også

Statsråder oppga ikke aksjene sine

Publisert: