Venstre-kilder: Håper Trine Skei Grande blir kulturminister

Venstre-lederen spås å bli ny kunnskapsminister, men flere i partiet håper hun blir kulturminister, skriver Aftenposten.

I KAMPEN: Venstre-leder Trine Skei Grande er blant dem partiet håper å få inn på ministerplass.
Publisert: Publisert:

Avisa skriver at dersom Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre i løpet av de neste ukene blir enige om en regjeringsplattform, vil Venstre kunne få tre eller fire statsråder.

– Får vi tre, tror jeg det blir Trine Skei Grande, Ola Elvestuen og Iselin Nybø, sier en Venstre-kilde.

En annen håper på fire og nevner de samme tre, samt Sveinung Rotevatn som den fjerde. Men det finnes også andre kandidater.

Forhandlingene starter 2. januar og er ventet å vare ti til femten dager. De vil bli forstyrret av at statsminister Erna Solberg (H) skal møte president Donald Trump i USA 10. januar og av at Frp-leder og finansminister Siv Jensen samme dag skal delta i høring i regi av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om SSB/Meyer-saken.

Fredag 19. januar er nevnt som mulig dato for endringer i regjeringen. I tillegg til hvilke statsrådsposter Høyre og Frp eventuelt vil gi fra seg, vil kjønn og geografi få avgjørende betydning for Venstres kabal.

Ikke alle i Venstre håper partilederen blir ny kunnskapsminister. Noen mener hun i stedet bør bli kulturminister, og minner om at hun i sin tid var byråd for kultur og utdanning i Oslo.

– Dette er et område Venstre kan markere seg på, og som vil gi en positiv virkning for hele regjeringen, sier en kilde.

Publisert:
Gå til e24.no