Regjeringen varsler 23,7 milliarder til ytterligere tre samferdselsprosjekter

Regjeringen fortsetter å love milliarder til gigantprosjekter i Nasjonal transportplan. Mandag var turen kommet til Møreaksen, Fornebubanen og Hålogalandsvegen.

Krf-leder Knut Arild Hareide, Venstre-leder Trine Skei Grande, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg sammen med Abid Raja og Nikolai Astrup ankommer Oslo S hvor de torsdag orienterte om arbeidet med Nasjonal transportplan.

Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Nasjonal Transportplan (NTP) for 2018 til 2029 legges fram for Stortinget før påske, men representanter for samarbeidspartiene har i mange dager allerede reist landet rundt for å presentere enkelte detaljer.

På ferjekaia i Molde mandag kunne Frps Harald Tom Nesvik og Høyres Helge Orten fortelle at regjeringen setter av to milliarder kroner til den såkalte Møreaksen i den første seksårsperioden.

Møreaksen innebærer ferjefri E39 fra Ålesund via Molde til Kristiansund. Seks milliarder kroner settes av i den siste perioden, skriver Romsdals Budstikke.

Politikerne er imidlertid enige om å prioritere E136 gjennom Romsdalen først, så Møreaksen, og deretter brusambandet Hafast i Sulafjorden.

På en pressekonferanse på fylkesgrensen mellom Nordland og Troms kunne statssekretær og førstekandidat i Nordland Frp Kjell-Børge Freiberg mandag fortelle at regjeringen foreslår 8,7 milliarder kroner til den 150 kilometer lange Hålogalandsvegen, melder Harstad Tidende og NRK.

Les også

Én milliard har prøvd norsk quiz-fenomen

På Fornebu i Bærum på grensen mot Oslo var også regjeringspartiene representert på en pressekonferanse mandag.

Venstres Abid Raja kunne fortelle at samarbeidspartiene er blitt enige om å legge inn 6 milliarder kroner til Fornebubanen i NTP, skriver Budstikka. Det er riktignok bare halve kostnaden. Resten skal finansieres gjennom Oslopakke 3.

Fornebubanen er en planlagt T-banestrekning som skal knytte Fornebu i Bærum til Oslos T-banenett via Lysaker og Skøyen til Majorstuen.

Les også

Frp-Siv med historisk avgiftsøkning

Les også

Solberg om nasjonal transportplan: Skal bruke 1000 milliarder kroner

Les også

Jensen: Lavere skatt gir økt kjøpekraft

Her kan du lese mer om

 1. Politikk
 2. Fornebu
 3. Fremskrittspartiet (Frp)
 4. Høyre (H)
 5. Venstre (V)
 6. Solberg-regjeringen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Fornebubanen kan gjøre bompengeforliket dyrere enn beregnet

 2. Venstre: Enige om ny transportplan

 3. TV 2: Nær 1.000 milliarder til ny transportplan

 4. Annonsørinnhold

 5. Ny transportplan med rekord i årlige bompenger

 6. Kronikk: Oslo-byrådet vil heller bygge bybane i Bergen enn Fornebubanen