Nå kan bedrifter med coronatap i april søke om tilskudd

Bedrifter med store omsetningstap i april på grunn av coronapandemien kan nå søke kontantstøtteordningen. Det er også gjort flere justeringer i ordningen.

Skattedirektør Hans Christian Holte.
  • NTB
Publisert: Publisert:

For en måned siden åpnet nettportalen for kompensasjonsordningen for næringslivet. Fram til nå har ordningen behandlet søknader om tilskudd for kompensasjon av omsetningsfall i mars. I helgen åpnet ordningen for søknader for april.

– Vi har behandlet nærmere 30.000 søknader for mars, og nå står april for tur. Saksbehandlingen av søknadene starter i dag. Søknadsfristen for mars, april og mai er 30. juni, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Forskriften for ordningen justeres samtidig, slik at enda flere skal kunne få tilskudd. Endringene innebærer blant annet at egenandelen for bedriftene er redusert fra 10.000 til 5.000 kroner, og at konsern må utpeke et foretak som er skal opplyse om konsernets eierstruktur. Bedrifter som av hensyn til dyrevelferd må opprettholde en viss bemanning, kan nå også regne nødvendige kostnader til dyrefôr og veterinær som faste, uunngåelige kostnader.

Så langt har over 20.000 har fått innvilget tilskudd, og det er hittil utbetalt nærmere én milliard kroner. Rundt 8.500 har fått avslag.

Les også

Fire av fem får under 50.000 kroner i kontantstøtte

Les også

Støtten til næringslivet har rundet én milliard: Disse har fått mest

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Kontantstøtte
  3. Hans Christian Holte

Flere artikler

  1. Har ansvaret for milliarder til bedriftene: – Jobber ut fra der vi tror risikoen kan ligge

  2. Sanner anslår at opp mot 100.000 kan søke om bedriftsstøtte

  3. Slik skal Skatteetaten hindre svindel med koronamilliardene til næringslivet

  4. 323 bedrifter må tilbakebetale støtte - disse fem tingene går igjen

  5. Rundt 6.000 norske bedrifter har søkt om kontantstøtte