Tirsdag kommer «betydelige lettelser» fra regjeringen

Regjeringen har varslet store lettelser i koronarestriksjonene neste uke. Tirsdag får vi svar på hva som endres, og når.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) har sammen med justisminister Trygve Slagsvold Vedum invitert til pressekonferanse om koronasituasjonen tirsdag neste uke. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Regjeringen har denne uka bekreftet at det ville komme endringer i koronarestriksjonene neste uke, men det har ikke blitt oppgitt noe tidspunkt for dette.

Torsdag kveld kom en pressemelding fra Statsministerens kontor om at Jonas Gahr Støre (Ap) inviterer til pressekonferanse om koronasituasjonen sammen med finansministeren og helseministeren tirsdag kveld.

Mange har etterlyst raske lettelser, deriblant opposisjonen, etter de nye rådene fra helsemyndighetene.

– Jeg kan allerede nå varsle at vil bli betydelige lettelser, og disse vil bli kommunisert ut på en pressekonferanse i neste uke, sa helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) i en skriftlig uttalelse til NTB onsdag.

Hun og regjeringen venter på faglige råd fra Folkehelseinstituttet (FHI), Helsedirektoratet og en ekspertgruppe som ledes av økonomiprofessor Steinar Holden.

– Denne gruppen gjør nå også en vurdering av tiltaksnivå og innretninger på tiltak og vil gi råd til regjeringen, sier Kjerkol.

Publisert:

Her kan du lese mer om