Trond Giske mener 1,5 millioner er billig

- Gammelt nytt til en meget stiv pris, mener Frp. - Tidenes rimeligste konsultasjonstjeneste, mener Trond Giske selv.

AVFOTOGRAFERT: Kjendisfotograf Morten Krogvold har tatt bildene til boken «Norge 2020». Syv av dem er av næringsminister Trond Giske.
  • Jonas Tjersland
  • Ellen S. Viseth
Publisert: Publisert:

Næringsminister Trond Giske (Ap) la denne uken frem sluttrapporten til det mye omtalte «Norge 2020»-utvalget, hvor unge næringslivstopper har gitt sine råd om hva Norge skal leve av i fremtiden.

Sluttproduktet ble en 132-siders bok med flott design og kunstneriske bilder av kjendisfotograf Morten Krogvold. Prislapp: Over en halv million kroner. I tillegg har det kostet rundt 650000 kroner å arrangere reiser og møter for utvalget. Sekretærarbeidet kostet 250 000 kroner.

Til sammen har altså «Norge 2020»-arbeidet kostet 1,45 millioner kroner.

- Dyrt reklameverk

- Jeg vil si at det er et meget dyrt reklameverk for Giske. Lederne kommer med gode innspill, men som vi har hørt fra mange hold i lang tid, sier Frps næringspolitiker Harald Nesvik.

- Når boken koster 550000 for 1000 eksemplarer, er jo mitt eksemplar så verdifullt at jeg må oppgi det til Stortingets gaveregister, fleiper Nesvik.

- Dette er viktig

Næringsminister Trond Giske er fullstendig uenig i kritikken.

- Jeg har fått 20 av de fremste næringslivslederne i Norge og 20 fremstående tillitsvalgte til å gi meg råd, innspill og erfaringer gjennom to år. Det må være tidenes rimeligste konsultasjonstjeneste! Dette er kompetanse andre i næringslivet ville betalt millioner for å få, sier Giske.

Giske forteller at pengene har gått til å avholde møter i alle landsdeler, hvor deltagerne har fått dekket reise, opphold, mat og - i noen tilfeller - tapt arbeidsfortjeneste. Han er ikke enig i at boken inneholder mye tåkeprat.

- Jeg synes de har innsiktsfulle analyser, viktige meninger og konstruktive forslag.

- Kan du nevne noen konstruktive forslag?

- Jeg vil ikke trekke fram enkeltpersoner, men jeg anbefaler alle å lese boken.

- Det er mange bilder av deg?

- Det kommer vel av at jeg har skrevet forord til alle seks kapitlene. Men jeg har en forholdsvis nøktern forventning til at mange bilder av meg er det som skaper oppslutning om regjeringen.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Slakter Giskes 2020-utvalg: - Et «hummer-supperåd»

  2. 1,45 mill. for Giskes«hummer-supperåd»

  3. - Vi selger gjerne så fort som mulig

  4. Giske-utvalg uten konklusjoner

  5. Trond Giske vil treffe suksess-gründere