Oslo Børs med oppgang tross oljeprisfall

Børsens oppgang ble bremset i løpet av handelsdagen. Equinor steg nesten 2 prosent tross oljeprisfall.

Publisert:

Onsdag startet børsdagen med oppgang, og steg over en prosent før lunsjtider. Siden har oppgangen bremset. Hovedindeksen stengte opp 0,67 prosent.

Oljegiganten Equinor ble den mest omsatte aksjen og steg 1,74 prosent.

Tirsdag var en enda bedre dag for Oslo Børs, som stengte mer en oppgang på mer enn 2 prosent.

Dette skjedde etter at oljeprisen hentet seg inn fra et bratt fall.

Les på E24+

Investtech: Selg disse tre aksjene nå

Styremedlem dumpet Hafnia-aksjer

Produkttanktrederiet Hafnia ble den tredje mest omsatte aksjen på Oslo Børs onsdag ettermiddag, og faller over 5 prosent.

Mandag steg Hafnia-aksjen etter at la Hafnia frem sitt beste kvartalsresultat noensinne i tredje kvartal 2022. Selskapet rapporterte justert ebitda på 334 millioner dollar, som var på linje med konsensus. Utbyttet per aksje på 0,28 dollar var bedre enn ventet, ifølge Pareto Securities.

Tirsdag kveld ble det kjent at Erik Bartnes, styremedlem i Hafnia Limited, har solgt aksjer for omtrent 32,7 millioner kroner. Bartnes solgte 544.677 aksjer til kurs 60,0007 kroner per aksje.

Oljeprisen faller etter pristak-diskusjoner

Oljeprisen omsettes for 84,6 dollar fatet klokken 16:30 – mot 89,09 dollar ved stengetid på Oslo Børs dagen før.

Fallet kommer etter meldinger om at EU og G7 landene diskuterer et pristak på russisk olje på 65–70 dollar fatet.

Et pristak på russisk olje er ment å hindre selskaper fra å ta hånd om den russiske oljen med mindre den er solgt for mindre enn taket. Pristaket skal etter planen sikre at det fortsatt kommer russisk olje inn på markedet, samtidig som Russlands inntekter begrenses.

Les på E24+

Blar opp flere hundre millioner

Ferske resultater

Flere børsselskaper leverte ferske tall før åpningstid onsdag morgen.

Det inkluderer NTS, som falt over fire prosent etter å ha steget tidligere på dagen.

Oppdrettsselskapet leverer et resultat før skatt og verdijusteringer på 70 millioner kroner. Det er litt lavere enn resultatet for fjoråret. Samtidig økte omsetningen fra 454 millioner kroner til 615 millioner kroner.

Også biotekselskapet PCI Biotech leverte ferske tall, og aksjen klatret 12,3 prosent til kurs 1,87 kroner.

  • Nykode Therapeutics (ned 1,8 prosent) og Everfuel (ned 4 prosent) leverte ferske tall i løpet av morgenen.
  • Nykode Therapeutics fikk et driftsresultat på -19,1 millioner dollar i tredje kvartal 2022, mot -10,3 millioner dollar i samme periode foregående år.
  • Everfuel fikk et resultat før skatt på -4,2 millioner euro i tredje kvartal 2022, sammenlignet med -2,2 millioner euro i samme periode året før.

God stemning på Wall Street

Tirsdag endte også som en god dag for de toneangivende indeksene på Wall Street. Markedene venter i spenning på referat fra Fed sitt rentemøte i forkant av rentehevingen tidligere i november.

Tidligere i november hevet Fed den amerikanske styringsrenten med 0,75 prosentpoeng for fjerde gang på rad. I møtereferatet kommer det frem hva styret i Fed mener og det kan gi en pekepinn på hvilken vei Fed vil ta fremover.

Publisert:
Gå til e24.no