Et av fem seter tomme i Norwegian

Men Norwegians inntekter og passasjertrafikk peker i riktig retning.

UTEN TEGNESERIEFIGURER: Det blir slutt på at Anders And og Austin Powers booker seg sete hos Norwegian.
Publisert:

I oktober fraktet Norwegian

OSE

NAS

713.956 passasjerer på sitt norske og polske rutenett - mot 616.541 i samme måned i fjor. Det er en økning på 97.415 passasjerer og en økning i passasjertrafikken på 26 prosent.

Norwegian ser en inntekt per passasjerkilometer (yield) på 0,74 kroner i oktober - mot 0,75 i september. Det er relativt bra, ettersom inntektene gjerne synker i vinterhalvåret.

Den greie utviklingen i yield forklarer Norwegian til dels med nye ruter innenlands som gir en noe lavere kabinfaktor, men høyere yield.

Følg aksjen med E24 Børs

Fyller fire av fem seter

Antallet fylte seter (kabinfaktoren) havnet samlet på 79 prosent, ned ett prosentpoeng fra oktober 2007. Dermed var i snitt over hvert femte flysete ledig.

Innenlands var kabinfaktoren 78 prosent mot 81 prosent i samme måned året før, mens den utenlandske var 81 prosent, uendret fra oktober 2007.

Les også:

- Gledelig

- Det er veldig gledelig å se at vi øker antall passasjerer også i oktober. Vi har økt i antall nye ruter i forhold til i fjor, ikke minst innenlands i Norge. Dette viser at passasjerer setter pris på vårt produkt, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Passasjertrafikken innenlands hadde en økning på 33 prosent og en økning i kapasiteten på 38 prosent. K

Utenlands økte passasjertrafikken 24 prosent, samtidig som kapasiteten er økt 25 prosent.

Gjennomsnittlig flydistanse økte med 5 prosent denne måneden i forhold til i fjor.

Flere E24-nyheter

Publisert:

Her kan du lese mer om