USA ber om G8-hjelp til Egypt og Tunisia

Vil skape nye jobber i stedet for å betale gjeld.

Publisert: Publisert:

USA vil at G8-landene skal bidra med økonomisk hjelp til Egypt og Tunisia slik at de kan investere i nye arbeidsplasser i stedet for å betale tilbake gjeld.

I et brev til de andre sju mektige landene argumenterer utenriksminister Hillary Clinton og finansminister Timothy Geithner for at rike land skal gjøre alt de kan for å sikre at folkeopprørene for demokrati får en god utgang.

LES OGSÅ: Egypt og Tunisia får tilbud om milliardstøtte

De to skriver at G8-landene har en felles interesse i at endringene i Egypt og Tunisia blir vellykket, slik at de blir en modell for andre land i regionen.

– Hvis ikke, risikerer vi å miste dette øyeblikkets mulighet, heter det i brevet.

Amerikanerne har allerede varslet at de ønsker en ordning der Egypts utenlandsgjeld blir slettet mot at det brukes tilsvarende beløp til å skape nye jobber. Nå ønsker de at andre land skal gjøre det samme.

En av de største utfordringene i Egypt og Tunisia er den høye arbeidsløsheten og stigende priser på mat og andre basisvarer. Hvis landenes økonomi ikke blir bedre, frykter mange at den demokratiske prosessen vil ende opp i nye opprør, noe som igjen kan bidra til nye autoritære regimer.

Les også

Saudi-Arabia pøser milliarder inn i Egypt

Obama tilbyr økonomisk hjelp til Midtøsten

- Saudiarabisk revolusjon helt usannsynlig

Publisert: