– Svensk reaksjon på gigantisk privatisering

- Det virker åpenbart at Fredrik Reinfeldt og Alliansen blir valgets store taper i Sverige, mener Aps Raymond Johansen. Han tror svenskene reagerer på privatiseringer innen skole og helse.

REAKSJON: Raymond Johansen mener en av de store årsakene til at svenskene kaster Fredrik Reinfeldt på dør er Alliansens store privatiseringsprosjekter.
Publisert: Publisert:

Partisekretæren snakket med NTB i 18-tiden søndag. Da hadde en foreløpig valgdagsmåling fra Metro/YouGov vist at den rødgrønne opposisjonen var i tet foran den borgerlige alliansen.

– Det som virker rimelig sikkert, er at Moderaterna og Alliansen er kveldens store tapere. Så må vi se om det er nok støtte på rødgrønn side til å etablere en ny regjering, sier Johansen til NTB.

Han mener likevel valget vil vise en reaksjon mot omfattende privatisering i Sverige de siste åtte årene. Ap-veteranen viser også til at ulikhetene øker i Sverige, hvor «de rikeste har fått de største skattekuttene».

– Sverige har gjennom de siste åtte årene gjennomført en gigantisk privatisering, både av skolesystemet og helsevesenet. Sverige er også det landet som har falt mest på PISA-undersøkelsen når det gjelder kunnskap, både innenfor språk og realfag, sier Johansen.

– For dem som snakker for gigantisk privatisering av skolen, står ikke Sverige nå fram som en veldig fristende modell.

Les også:

Slik vil et regjeringsskifte påvirke svensk økonomiValget i Sverige i gangStefan Löfven styrer mot valgseier i SverigeSverige: Feministene snuser på sperregrensenSvenskene kan få sin egen «polske riksdag»

Publisert: