Sp mener det haster med kriseløsning for sesongbedriftene

Sesongbedrifter som fornøyelsesparker og alpinsentre treffes dårlig av regjeringens nye kontantstøtteordning. Det haster med en løsning, mener Sp.

Skiheisene i Hemsedal sto stille i påsken. I bakkene hvor det under normale omstendigheter ville ha vært et yrende liv, var det helt stille på grunn av nedstengningen av Norge. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
  • NTB-Anne Marjatta Gøystdal
Publisert: Publisert:

Mange bedrifter venter fortsatt på avklaring, påpeker finanspolitisk talsmann Sigbjørn Gjelsvik.

– Ikke minst gjelder dette for sesongbedrifter, som fortsatt ikke vet hvilken kompensasjon de vil kunne få. Dette gjør at de går ny usikkerhet i møte. Dette må ordnes så raskt som overhodet mulig, sier han.

Lever av høysesongen

Lørdag åpnet søknadsportalen Kompensasjonsordning.no. Bedrifter som ble pålagt å stenge på grunn av koronautbruddet, kan søke først. Øvrige bedrifter kan søke fra og med mandag.

Samtidig jobber regjeringen videre med en egen beregningsmodell for sesongbedriftene. Disse tjener penger løpet av en kort periode, som de bruker til å dekke kostnader gjennom hele året. Omsetningssvikt i høysesongen gjør dem veldig sårbare.

Les på E24+

Nå begynner endelig milliardene å renne ut av statskassen for alvor

Senterpartiets finanspolitiske talsmann Sigbjørn Gjelsvik ber om fortgang i å få på plass en kriseordning for sesongbedriftene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kan søke likevel

Finansminister Jan Tore Sanner (H) vedgikk fredag at det er en utfordring slik kompensasjonsordningen er utformet nå, men sa at det jobbes med å finne en løsning.

Bedriftene kan likevel søke om kompensasjon nå, og så vil det bli gjort etterberegninger i neste runde hvor det tas hensyn til den spesielle inntektsstrukturen. Neste søknadsrunde blir gjennomført i mai.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Fornøyelsesparker
  3. Senterpartiet (Sp)
  4. Solberg-regjeringen

Flere artikler

  1. Sp og Ap kritiserer krav i ny krisepakke for sesongbedrifter

  2. Finanskomiteen enig om krisepakke

  3. Siv Jensen savner skattegrep i ny krisepakke

  4. Dype politiske skillelinjer om flypakken: Frp kan gi regjeringen støtte

  5. Regjeringen erstatter tapt øl og andre varer – Stortinget bestilte mer, mener Sp