Regjeringen snur – drosjer må fortsatt være tilknyttet sentral

Regjeringen dropper forslaget om å fristille drosjer fra plikten til å være tilknyttet en drosjesentral.

SNUOPERASJON: Regjeringen foreslår endringer i drosjeregelverket og vil blant annet gjøre det lettere å avtale samkjøring med folk man ikke kjenner.

Foto: Aleksander Andersen NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Samferdselsdepartementet la før jul fram flere forslag om å lempe på reguleringen i drosjemarkedet. Et av dem var at løyvehaverne har rett og plikt til å være tilknyttet en drosjesentral.

– Flere høringsinstanser peker på flere utfordringer ved forslaget, blant annet knyttet til kontroll med driveplikten, at innkreving av skatter og avgifter vil bli mer ressurskrevende og at det blir merarbeid for fylkeskommunene, skriver departementet, som vil se "forslaget i sammenheng med andre prosesser knyttet til drosjeregelverket.

Regjeringen sendte fredag over forslag til Stortinget om å lempe på kravet om drosjeløyve for samkjøring. Dersom forslaget blir vedtatt, kan en sjåfør å ta med seg passasjerer som har et sammenfallende transportbehov som sjåføren. Det er også et krav at passasjeren ikke betaler mer for turen enn transportkostnadene fordelt på dem som er i bilen. I dag er det bare tillatt med samkjøring mot vederlag for naboer og kollegaer som reiser sammen til og fra jobb.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) viser til fordelene med at flere reiser sammen og påpeker at teknologien gjør dette lettere enn før.

Drosjesjåfører får dessuten lov å beholde løyvet fram til de er 75 år, stedet for 70, dersom regjeringens lovendringer blir vedtatt.

Her kan du lese mer om

  1. Fremskrittspartiet (Frp)
  2. Ketil Solvik-Olsen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Regjeringen ber om utsatt drosjefrist

  2. BI-forsker om Ubers fremtid: – Modellen har kommet for å bli

  3. Oslo forsøker å stanse ny taxi-app: Prai går rettens vei for å blokkere dem

  4. Annonsørinnhold

  5. – Vil svekke norske forbrukeres vern på to områder

  6. Oslo kommune – Prai: 1–0