Lånekassen vil kutte bemanningen i tre byer

Statens lånekassen for utdanning ønsker å fjerne hver sjette medarbeider. Bakgrunnen er digitalisering og automatisering av tjenestene.

KUTT: Lånekassen ønsker å fjerne kontorer i tre forskjellige byer. Det vil gå utover hver sjette medarbeider. Marianne Andreassen, som er administrerende direktør for Statens lånekasse for utdanning sier årsaken er digitalisering og automatisering.

Foto: Lise Åserud NTB scanpix
Publisert:,

– Administrasjonen foreslår å endre kontorstrukturen i Lånekassen. Det innebærer at vi foreslår å legge ned kontorene i Tromsø, Ørsta og Bergen, sier administrerende direktør for Statens lånekasse, Marianne Andreassen, til Nordlys.

I dag gjøres 65 prosent av all saksbehandling i Lånekassen gjennom automatiske digitaliserte løsninger. Etaten har nå en ambisjon om å bli mer digitalisert og mer automatisert.

– Når den manuelle saksbehandlingsmengden går ned, må vi ta konsekvensen av det på vegne av skattebetalerne, sier Andreassen.

Les også

Abelia: Offentlig sektor henger etter digitalt

Kutter 50 ansatte

Kontorene i Tromsø og Ørsta foreslås lagt ned innen 1. januar 2020. Kontoret i Bergen skal derimot holdes åpent helt til alle ansatte slutter gjennom naturlig avgang og aktiv jobbsøking.

Det jobber til sammen 50 personer på de tre kontorene, mens det i hele Lånekassen jobber 300 personer til sammen.

Den endelige beslutningen om nedskjæringer vil bli tatt av Kunnskapsdepartementet, som Lånekassen sorterer under.

Les også

Mangelfull utdanning av innvandrerbarn vil koste samfunnet dyrt

Les også

Civita-økonom tar oppgjør med seniorpolitikk

Les også

Høy ledighet koster Norge milliarder