Sjømatnæringen ser fram til å samarbeide med Nesvik

Fiskarlaget, Sjømatbedriftene og Fiskebåt er positive til at Harald Tom Nesvik blir Norges nye fiskeriminister. Samtidig takker de forgjengeren for samarbeidet.

OSLO 20180813. Harald Tom Nesvik tar over som ny fiskeriminister etter Per Sandberg. Avgått fiskeriminister Per Sanberg overleverer nøkkelen til Tom Harald Nesvik Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

– La meg aller først få lov til å takke Per Sandberg for godt samarbeid. Han har vært en tydelig og synlig statsråd som har evnet å sette sjømatpolitikken på dagsorden, sier administrerende direktør Robert Eriksson i Sjømatbedriftene i en pressemelding kort tid etter at Sandberg trakk seg som fiskeriminister mandag.

Også Fiskebåt roser den avgåtte fiskeriministeren.

– Sandberg har vært en engasjert, uredd og kunnskapsrik fiskeriminister. Men slik saken rundt Iran-turen utviklet seg, var det ikke lenger mulig for Sandberg å fortsette som statsråd, sier styreleder Jonny Berfjord.

I likhet med Eriksson ser han fram til å samarbeide med Sandbergs etterfølger og partifelle i Frp, Tom Harald Nesvik. Det er en mann fiskeri- og sjømatnæringen kjenner godt fra tidligere.

– I tillegg til at han har solid politisk erfaring fra Stortinget, har Nesvik vært flittig til å delta i møter med fiskerinæringen. Han har derfor alle forutsetninger til å bli en god fiskeriminister for hele landet, sier Berfjord.

Fiskarlaget takker også Sandberg innsatsen, og legger til at de ser fram til å samarbeide med Nesvik.

– Nesvik har over lang tid hatt god kontakt med næringen. Mange av oss har lagt merke til at han i en årrekke har deltatt aktivt i næringens ulike fora og synliggjort at han ser viktigheten av nær og god kontakt med organisasjonene og den norske sjømatnæringen, sier leder Kjell Ingebrigtsen.

Les også

Harald Tom Nesvik bekreftet som ny fiskeriminister

Les også

Norge og Kina vil sette fart i frihandelssamtalene

Her kan du lese mer om

 1. Per Sandberg
 2. Fremskrittspartiet (Frp)
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Tidligere fiskeriministre vidt uenige om slaktebåt-sak: – Dramatisk at han grep inn

 2. Betalt innhold

  Harald Tom Nesvik bekreftet som ny fiskeriminister

 3. Harald Tom Nesvik bekreftet som ny fiskeriminister

 4. Annonsørinnhold

 5. Kommentar: Ei sak regjeringa helst vil halde kjeft om

 6. Salmar-sjef om Sandberg: Snakket et språk næringen forsto