NY DAG I RØDT: Nedtur fra start på Oslo Børs

Laber stemning på børsen.

Publisert:

Etter en meget begivenhetsrik uke på børsene i forrige uke, har denne uken så langt fortonet seg som et gjesp - med noen få unntak.
Tirsdagens åpning på Oslo Børs bærer preg av at de amerikanske børsene holdt stengt i går, mens utviklingen på de asiatiske børsene hadde en pessimistisk undertone i natt. Hovedindeksen sendes ned 0,45 prosent til 367,74 poeng. Mandag steg hovedindeksen forsiktige 0,26 prosent på lave volumer.
Les mer:

Oljen faller
I oljemarkedet forsetter prisene i negativ retning. Et fat nordsjøolje omsettes i formiddag for 76,51 dollar, ned 0,36 dollar. Et fat amerikansk lettolje omsettes for 73,61 dollar, ned 0,48 dollar.

Statoil STL sendes ned 0,49 prosent til 122,40 kroner.

Norske Skog sendes ned

Papirkonsernet Norske Skog

OSE

NSG

, som i går steg nærmere 12 prosent, og på èn uke har blitt løftet 26 prosent, sendes ned i formiddag.

Aksjen ble sendt til himmels etter at den finske avisen Sanomat forrige torsdag skrev at Norske Skog, var i samtaler med sine konkurrenter Stora Enso og Holmen. Spekulasjonene har siden blitt avkreftet av selskapene, men i går ble Norske Skog løftet på nytt etter at meglerkjempen Goldman Sach foretok en oppjustering av sine estimater på selskapene i papirindustrien.

Tirsdag formiddag sendes Norske Skog ned 2,75 prosent til 10,60 kroner.

Flere flyr Norwegian

Flyselskapet Norwegian

OSE

NAS

sendes ned i formiddag. Selskapet presenterte sine trafikktall for august i dag. Disse viste at selskapet hadde 1.287.471 passasjerer i forrige måned. Det er en økning på 28 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Samtidig falt yielden, altså inntekt per passasjer, med 10 prosent, mens Kabinfaktoren falt fra 81 prosent til 79 prosent.

Nedgangen i kabinfaktoren må ses i lys av at Norwegian jevnt og trutt nå øker kapasiteten sin, gjennom å fase inn nye fly. Kjos & Co. Siden 2007 har Norwegian bestilt 63 nye Boeing 737 800. 19 av flyene er levert. De nye maskinene er større enn de gamle de erstatter, slik at Norwegian i tillegg til å få flere fly, også får nye fly som tar flere passasjerer enn de gamle.

Aksjen sendes ned 0,49 prosent til 101 kroner.

Marine Harvest med ny plan
Sjømatkonsernet Marine Harvest MHG avholder i dag kapitalmarkedsdag for analytikere og investorer. I presentasjonsmaterialet opplyser selskapet blant annet at det er i ferd med å etablere en ny forretningsenhetet som tar sikte på å øke lønnsomheten.

Den nye konsernsjefen Alf-Helge Aarskog fortalte tidligere i sommer at han skulle snu hver eneste sten i selskapet, og som et første steg ser man nå at Marine Harvest tar en dreining fra å ha nasjonale salgsorganisasjoner til å etablere en global salgsavdeling.

Samtidig forteller selskapet om den estimerte utbyttekapasiteten gitt den inntjeningen det greier å prestere.

Les mer:

Aksjen sendes ned 0,40 prosent til 5,03 kroner.

Les flere nyheter hos E24.

Publisert: