Statoil vil bygge havvindpark i utlandet

Statoil undersøker mulighetene for å etablere verdens første flytende havvindpark i Skottland eller USA.

FORNYBAR ENERGI: Konsernsjef Helge Lund i Statoil vil satse på havvind.
Publisert:

Den skotske førsteministeren Alex Salmond kom til Norge mandag for å drøfte energisamarbeid, og Statoil benyttet anledningen til å undersøke mulighetene for å plassere en demonstrasjonspark med såkalte Hywind-turbiner utenfor den skotske kysten.

Det er også et alternativ å etablere turbinene i Norge, men flere faktorer er med på avgjøre hvor vindparken skal ligge.

– Finansieringen er en faktor, sammen med havbunnsforhold og andre praktiske hensyn, når vi skal bestemme oss for lokaliteten for demonstrasjonsparken, sier kommunikasjonsdirektør Øistein Johannessen i Statoil til Teknisk Ukeblad.

I vinter signerte Statoil en intensjonsavtale med amerikanske myndighetene om etablering av en demonstrasjonspark basert på flytende Hywind-turbiner utenfor kysten av Maine. Statoil ser foreløpig ikke på noen konkrete områder i Norge.

– Vi er i en veldig tidlig fase. Vi kan ikke si så mye om prosjektet, unntatt at vi nå sjekker ut ulike lokaliteter i ulike land. I hovedsak ser vi på USA, utenfor kysten av Maine, Skottland eller Norge, sier Johannessen.

Flere nyheter på E24.

Publisert: