Reiselivstopp: – En utrolig glede og lettelse

Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv sier regjeringen la fram akkurat det de håpet på.

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv
Publisert:

− Dette har hoteller, restauranter og særlig utelivsbransjen og større konferansehotell ventet på lenge. En hel bransje har vært stengt i 18 måneder. Det er en utrolig glede og lettelse at det nå åpner opp, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Det har gått 561 dager siden regjeringen innførte de strengeste restriksjonene i fredstid.

Les også

Norge åpner opp klokken 16 på lørdag: - Kan leve som normalt

Konferanser og julebord

Fra lørdag den 25. september kan nordmenn slippe å holde en meters avstand til hverandre, og innta dansegulvene når landet åpnes opp klokken 16.

– For nattklubber betyr det at de kan hente tilbake ansatte, og at gjester endelig kan feste uten å måtte sitte stille ved bordene. Du kan hente vinglasset ditt selv, og du slipper bordserveringen. Det er mye lettere både for kunder og ansatte, sier Devold.

Konferansehotellene har også lidd under pandemirestriksjonene.

– Den meteren har stjålet nesten to av tre plasser. Det betyr enormt mye kostnadsmessig at folk endelig kan planlegge store konferanser igjen, sier Devold, som legger til at dette kan bety en normal julebordsesong.

– Julebordene er viktige for økonomien til bransjen. Endelig kan folk møtes igjen etter to sesonger som har blitt ødelagt, sier Devold.

Det har også blitt kjent at utenriksdepartementets globale reiseråd fjernes fra 1. oktober.

– Gledens dag

– Dette er en gledens dag, sier Virkes administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen.

– Etter halvannet år med avstand og isolasjon, skal vi endelig få leve normalt igjen. Det kommer ikke et sekund for tidlig for kultur, servering og reiseliv, som fortsatt lever med restriksjoner. De står klare til å åpne for full maskin igjen og vil snu seg lynraskt nå som signalet er kommet. Endelig kan vi samles igjen og begynne å bruke tilbud vi har savnet sårt, fortsetter Virke-direktøren.

Han påpeker at det før åpningsfagen fortsatt er 25.000 permitterte i Norge, og at gjenåpningen kan bety at mange av dem vil kunne komme tilbake i jobb.

– Samtidig kan det fortsatt bli behov for lokale tiltak ved nye utbrudd eller nye varianter av viruset, og da må vi ha beredskap for å håndtere det på en rask og god måte. Pandemien har rammet hardest i de større byene, der de fleste bor og jobber. Hvis det blir nødvendig med nye, strenge tiltak her, kan det ramme mange mennesker og virksomheter, sier Horneland Kristensen.

Publisert:
Gå til e24.no