TELENOR GÅR TIL SKATTEPARADISER: KrF i skatteparadis-krig med regjeringen

Med Telenors etablering i skatteparadiset Bermuda, avslører regjeringen dobbeltmoral, mener KrF.

  • Jakob Schultz
Publisert:,

Kristelig Folkeparti (KrF) mener regjeringen fremstår som hyklersk når den tillater statskontrollerte bedrifter å etablere selskaper i skatteparadiser, samtidig som den går til krig mot skatteparadiser.

- Delvis statseide Telenor planlegger å etablere det nye Vimpelcom-selskapet i skatteparadiset Bermuda. Samtidig har regjeringen erklært "krig" mot skatteparadiser, blant annet gjennom å sette ned kapitalfluktutvalget, sier Rigmor Andersen Eide, KrFs representant i næringskomiteen.

Dagens spørretime

Onsdag kom representantforslag fra stortingsrepresentantene Rigmor Andersen Eide, Knut Arild Hareide og Kjell Ingolf Ropstad om å sikre at Telenors deleide selskap Vimpelcom ikke etablerer seg i skatteparadiset Bermuda.

- SVs stortingsgruppe sa i 2007 at Oljefondet burde trekke seg ut av selskaper i skatteparadiser. KrF tar derfor saken opp i Stortinget og ber regjeringen påvirke Telenor til å droppe Bermuda-planene.

- Det er viktig at staten som eier går foran med et godt eksempel og viser at kampen mot skatteunndragelser og hemmelighold knyttet til skatteparadiser ikke bare er teori men også gjelder i praksis, legger Andersen Eide til.

Til forsiden

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Venstre vil ha avklart Wærsteds rolle i Nordea

  2. Telenor reiser rettsak på Bermuda

  3. – Telenor brøt egne korrupsjonsregler

  4. Annonsørinnhold

  5. Truer med å stoppe Vimpelcom-fusjon

  6. Telenor tapte Vimpelcom-kampen