Norges rikeste - igjen

Superreder John Fredriksen er Norges desidert rikeste med en formue på over 40 milliarder kroner.

NYTT FRA JOHN: Skipsreder John Fredriksen er aktiv for tiden.
  • Ina Vedde-Fjærestad
Publisert:

Tankrederen John Fredriksen, som ble kypriotisk statsborger tidligere i år, er blitt over ni milliarder kroner rikere det siste året. Dermed troner han igjen på toppen av listen over Norges 400 rikeste, ifølge siste utgave av bladet Kapital.

Listen viser reelle formuer, ikke ligningsformuer. Det er markedsverdier ved inngangen til september som er lagt til grunn.

Se hele listen over Norges ti rikeste her.

Røkke klatrer

Industrimannen Kjell Inge Røkke klatrer fem plasser på listen over Norges ti rikeste, og med en formue på 17 milliarder kroner puster han nå nummer to på listen, eiendomskongen Olav Thon, i nakken.

Siem med i klubben

Ifølge Kapitals liste er den London-baserte investoren Kristian Siem nykommer på listen over Norges ti rikeste. Siem er storaksjonær i blant annet undervannsentreprenørselskapet Subsea 7

OSE

SUB

. Han økte formuen sin med 3,9 milliarder kroner og kan dermed smykke seg med tittelen som Norges tiende rikeste person.

Få damer

Det er ingen kvinner blant Norges ti rikeste. Den mest velholdne damen i landet, er den svært mediesky reder-arvingen Rannfrid Rasmussen, hun er Norges 32. rikeste med en formue på 3,1 milliarder kroner.

Mille-Marie Treschow er Norges nest rikeste kvinne med en formue på 2,2 milliarder kroner. Treschow og mannen, Norges fjerde rikeste mann Stein Erik Hagen, har tilsammen en formue på 17,8 milliarder kroner.

Fart i Midelfart

Medieyndlingen Celina Midelfart økte sin formue med 50 millioner kroner i løpet av året, i likhet med sin stemor Tove E. Kvammen Midelfart og søsteren Hermine Midelfart. Ifølge Kapital troner de tre på henholdsvis 233., 233., og 210. plass over Norges rikeste.

Med hjelp av oljeprisen har de rike blant langt flere de siste årene. Nå er det hele 119 millardærer i Norge. Det er mer enn både Sverige og Danmark, skriver Kapital.

Få de siste næringslivsnyhetene på e-post med nyhetsbrev fra Næringsliv24.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Celina når ikke opp

  2. Dette er Norges rikeste

  3. Dette er Norges rikeste

  4. John Fredriksen fortsatt klart rikest i Norge

  5. Misliker Kapitals rikingliste