Nytt budsjettforhandlingsmøte torsdag kveld

Etter flere utsettelser møtes regjeringspartiene og støttepartiene til et nytt forhandlingsmøte på Stortinget torsdag kveld.

FORHANDLER: Dette bildet er fra forhandlingene tirsdag. Fra venstre Trond Helleland og Harald Nesvik, parlamentariske ledere for henholdsvis Høyre og Fremskrittspartiet på den ene siden av bordet, og Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF) på den andre siden av det samme bordet.

Terje Bendiksby
  • NTB
Publisert:,

Møtet holdes klokken 18 i statsrådssalen.

Tidligere på dagen ble et planlagt møte utsatt på ubestemt tid, angivelig fordi de parlamentariske lederne Trond Helleland (H) og Harald Tom Nesvik (Frp) skulle være med på den ukentlige regjeringslunsjen i stedet.

Litt senere ble det på en halv times varsel innkalt til gruppemøte med KrFs stortingsgruppe. Partiet valgte å holde møtet på partikontoret, og ikke på Stortinget, som er det vanlige.

– Budsjettforhandlingene er inne i en enda mer kritisk fase, sa KrF-leder Knut Arild Hareide til fremmøtt presse etter møtet med stortingsgruppen torsdag ettermiddag.

Venstre-leder Trine Skei Grande kom til forhandlingsmøtet torsdag kveld med regjeringspartiene og KrF uten å ha med seg noe nytt.

Noe av det siste Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide gjorde før de gikk inn i møtet med regjeringspartiene klokka 18, var å samkjøre seg.

Spesielt hadde Hareide et behov for å oppdatere Grande, etter det hastig innkalte møtet i KrFs gruppemøte torsdag ettermiddag.

– Vi har snakket sammen om mye, både på tvers og mellom partiene i løpet av dagen. Nå skal vi ta det inn i forhandlingsrommet, for å prøve å komme til en løsning, sa Skei Grande.

På spørsmål om hun hadde med seg noe nytt, sa Venstre-lederen:

– Vi har levert godt prioriterte krav og har ikke med oss noe nytt nå.

Les også:

Fremgang for Venstre og KrF på ny målingBudsjettforhandlingene i kritisk faseBudsjettmøtet er utsattNy runde med knallhard tautrekking om budsjettNy rekordmåling for Ap

Her kan du lese mer om

  1. Statsbudsjettet

Flere artikler

  1. Budsjettforhandlingene i kritisk fase

  2. Tro og håp om budsjettfinale torsdag

  3. KrF og Venstre krever mer for å løse budsjettfloke

  4. Annonsørinnhold

  5. KrF bryter budsjettforhandlingene: – Vi ser ikke mulighet for en løsning

  6. KrF: Budsjettpause tydelig signal til regjeringen