Oslo er blant verdens ti mest millionærtette byer

  Hvor i verden er det mest sannsynlig at den neste personen du møter er millionær? Oslo er med på listen over de ti byene som har høyest andel dollarmillionærer.

HØY MILLIONÆRTETTHET: 2,9 prosent av innbyggerne i hovedstaden har en nettoformue på minst én million dollar - uten at primærboligen er regnet med – skriver det amerikanske magasinet Forbes. Illustrasjonsfoto av Bjørvika.

Foto: Morten Normann Alm / Colourbox.com
Publisert:,

2,9 prosent av innbyggerne i hovedstaden har en nettoformue på minst én million dollar - uten at primærboligen er regnet med – skriver det amerikanske magasinet Forbes. De viser til en undersøkelse konsulentfirmaet WealthInsight har gjort sammen med et annet magasin, Spears.

Det gir Norge en sjuendeplass på listen over hvilke byer i verden som har flest rikinger, et lite stykke bak London (3,4 prosent) og så vidt foran Singapore (2,8 prosent).

Men selv de to globale finanssentrene - og vår egen beskjedne hovedstad - må se seg slått langt ned i støvlene av verdens fremste millionærbyer.

Det lille fyrstedømmet Monaco topper listen med 29,2 prosent dollarmillionærer, mer en ti ganger så mange som Oslo. Resten av pallen tar Sveits seg av med Zürich (27,3 prosent) på andre plass og Genève (17,9 prosent) et stykke lenger ned på tredjeplass.

KAN BLI SETT I OSLO: Kypriotiske John Fredriksen.

Fredrik Solstad

Har 200 milliardærer

Bladet Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste personer for 2013 viste at vi i fjor hadde hele 200 kronemilliardærer i landet.

Dette er 11 flere enn i 2012, og ifølge bladet er det ny rekord.

John Fredriksen troner øverst på listen. Med en formue på svimlende 90 milliarder kroner er han Norges rikeste mann - gjennom tidene.

Fredriksen er imidlertid ikke bosatt i Oslo, eller for den saks skyld Norge: 69-åringen er kypriotisk statsborger. Men det hender likevel at han er innom den norske hovedstaden.

Ulikhetene øker raskt

Tidligere i år pekte OECD (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling) på at de økonomiske forskjellene i medlemslandene øker raskt og særlig i noen av de anglosaksiske og nordiske landene.

Organisasjonen slo fast at den rikeste delen av befolkningen i Norge i dag drar fra resten i et langt høyere tempo enn i land som Frankrike, Nederland og Spania.

I en rapport utgitt i mai anbefaler OECD derfor Norge å innføre arveavgiften igjen. Organisasjonen mener både denne og formueskatten kan brukes for å utjevne ulikheter i samfunnet.

Les også:

Formuesskattens betydning øker for de rikesteAsias rikeste mann: - Dette holder meg våken om nattenForbes mener Putin er verdens mektigste