Lager ti ekspertgrupper for tiden etter coronakrisen

Statsminister Erna Solberg lanserer nytt tiltak for å dra igang økonomien. Nå samler hun ti eksperter fra ti bransjer som skal gi råd til regjeringens videre coronatiltak.

Statsminister Erna Solberg samler hundre bransjeeksperter.
Publisert: Publisert:

Ekspertgruppene ble lansert i Dagens Næringsliv søndag, og inkluderer blant annet bedriftsledere, gründere, fagforeningsrepresentanter og flere statsråder.

– Siden dette er en annerledes situasjon enn oljeprisfallet og finanskrisen, og vi er inne i en omstilling av Norge uavhengig av coronakrisen, vil vi gjerne ha råd fra de mest fremoverlente i hver bransje. Ikke bare om å holde aktiviteten i gang i noen måneder, men hva som må til for å skape flere jobber og inkludere flere i arbeidslivet, sier statsminister Erna Solberg til DN.

Etter landet ble stengt ned i mars kom regjeringen med flere tiltak rettet mot næringslivet, delt inn i tre faser.

Les også

Dette er de økonomiske tiltakene mot coronakrisen

Ekspertgruppene er en del av den tredje og siste fasen, selv om Norge fremdeles befinner seg i fase to.

– Utfordringene i fase tre er å forstå den økonomiske situasjonen, fase ut de midlertidige tiltakene og velge virkemidler og tiltak for å skape mange nye jobber og en god hverdag. Å få det til krever at vi lytter til det de opplever som hindringer på veien dit, sier Solberg til DN.

Ekspertgruppene vil bestå av ti personer innenfor følgende fagfelt og bransjer: industri, olje og energi, reiseliv, handels- og servicenæringen, bygg og anlegg, fiskeri- og sjømatnæringen, landbruks- og matvareindustrien, gründere i ulike bransjer, vekstselskaper i ulike bransjer, finansinstitusjoner og grønne initiativ og klima.

Så langt er kun enkelte gruppemedlemmer klare i gruppene innenfor industri, olje og energi, gründermiljø og handel og servicenæringen.

Les også:

Les også

Så mye kan coronakrisen koste

Les også

Barnehagene og småskolen åpner i slutten av april

Les også

Solberg tror Stortinget må droppe sommerfri

Publisert: