De ansatte er overrasket over Arnstads avgang

Enova-ansatte mener Eli Arnstad mobber medarbeidere, men de er forbauset over at hun går av.

Publisert:

- Vi hadde håpet på en annen løsning. Problemene er løsbare. Vi er overrasket over at hun trekker seg, sier tillitsvalgt Anne Guri Selnæs i Enova.

En undersøkelse forteller at en av de 40 ansatte i Enova føler seg trakassert av topplederen. Andre medarbeidere mener å ha observert at minst fire er utsatt for mobbing.

Avviser trakassering

De tillitsvalgte har ikke gitt Enova-direktør Eli Arnstad navn på påståtte mobbeofre. Arnstad hevder at hun heller ikke har fått vite konkret hva anklagene går ut på.

Hun avviser å ha trakassert ansatte.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i at jeg skal være en mobber. Jeg har kommet fram til at det er det beste for Enova at jeg slutter. Den avgjørelsen tok jeg i helgen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre videre, sier Eli Arnstad.

Styret i Enova forsøkte å går å få Eli Arnstad til å fortsette trass i beskyldningene om mobbing.

- Vi ønsket å få henne til å fortsette, men vi respekterer avgjørelsen hennes. Påstander om mobbing er alvorlige. Det skal være nulltoleranse, sier styreleder Jørn Rattsø.

Avviser faglig uenighet

Ifølge Eli Arnstad har konfliktene i Enova knyttet seg til faglige spørsmål.

- Vi har diskutert veivalg og forskjellige løsninger. Det har vært temperatur, men jeg vil ikke kalle det mobbing, sier Eli Arnstad.

Tillitsvalgt Anne Guri Selnæs avviser at mobbepåstandene har noe med faglig uenighet å gjøre.

- Vi har forsøkt å forklare Eli Arnstad hva dette handler om samtidig som vi vil skjerme de enkelte ansatte. Slik enkelte hendelser er beskrevet, vurderer jeg dem som brudd på Arbeidsmiljøloven, sier Selnæs.

Eli Arnstad får lønn i oppsigelsestiden, som er på seks måneder. Hun slipper å møte på jobb i denne perioden.

Les også:

Publisert: