Spetalen utfordrer inkassokjenning

Gjennom selskapet B2 Holding går John H. Nordbrekken og Øystein Stray Spetalen rett i strupen på sitt gamle inkassoselskap Aktiv Kapital etter oppkjøp.

Publisert:

De to investorene utfordrer gamle venner, ettersom de med sitt B2 Holding har kjøpt opp det svenske selskapet Gothia Financial Group, og gjeldskrav på fire milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Gikk ut med gevinst

Nordbrekken etablerte forløperen til Aktiv Kapital i 1991, fem år senere kom Spetalen inn som investor. I 2004 solgte Nordbrekken og Spetalen seg ned og tjente da henholdsvis 170 og 140 millioner kroner.

Siden 2004 har Nordbrekken bygd opp Bank2 og finanskonsernet B2 Holding, hvor Spetalen er tungt inne som aksjonær og styremedlem.

I utfordrerposisjon

Gothia Financial Group og Aktiv Kapital driver begge med oppkjøp og inndriving av gjeldsmasse, men foreløbig i forskjellig skala. Mens Gothia Financial Group som kostet 350 millioner kroner har gjeldskrav på fire milliarder, har Aktiv Kapital utestående krav på 118 milliarder kroner.

- Vi utelukker ikke at vi kommer til å kjøpe mer fordringsmasse i tiden fremover, sier Nordbrekken til Dagens Næringsliv.

Følg med på hva Spetalen og resten av næringslivstoppene driver med. Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Næringsliv24.

Publisert: