Oljefondet passerer 6.000 milliarder kroner innen nyttår

Ferske anslag fra Finansdepartementet viser at den norske oljeformuen vil være flere hundre milliarder kroner større enn det regjeringen trodde i mai.

PENGENE FLYTER: Finansminister Siv Jensen rår over et stadig større oljefond.

PENGENE FLYTER: Finansminister Siv Jensen rår over et stadig større oljefond.

Vegard Wivestad Grøtt
Publisert:

Det gjør at regjeringen kan øke oljepengebruken i 2015-budsjettet med 20 milliarder kroner med den samme prosentvise bruken av oljepenger som i år, skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

Det er næringslivsavisen som har fått tilgang til det nye og hemmelige anslaget til Finansdepartementet.

Etter det DN erfarer anslås det at verdien av det som formelt heter Statens pensjonsfond utland, vil ligge nærme 6.000 milliarder kroner før nyttårsrakettene skytes til værs.

Det betyr at departementet mener at fondet vil øke med nærmere 500 milliarder kroner de siste månedene av året. I forrige uke la Oljefondet frem tallene for andre kvartal, som viste en avkastning på 3,3 prosent - vel 192 milliarder kroner.

Ved utgangen av årets andre kvartal var verdien av fondet totalt på 5.478 milliarder kroner.

- Budsjettet legges frem 8. oktober, er alt finansminister Siv Jensen ønsker å kommentere ovenfor DN.

Hun må takle et stadig økende press fra grasrota i partiet, som mener at Jensen må sprenge handlingsregelen i regjeringens første budsjett.

Les også:

Annonsørinnhold

På disse 2058 milliardene tjener Oljefondet egentlig ingentingOljefondet kjøper eiendom fra Den engelske kirkeInternasjonal kampanje mot Oljefondets Israel-plasseringer

Annonsørinnhold