NHO vil ha selskapsskatten under 20 prosent

Administrerende direktør Kristin Skogen Lund i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) ber regjeringen sette ned selskapsskatten til under 20 prosent, slik at den havner på samme nivå som i Norges naboland.

VIL NED: Kristin Skogen Lund (NHO, til høyre) vil få ned selskapsskatten. Her sammen med hun som kan gjøre det, Finansminister Siv Jensen (Frp). Gerd Kristiansen (LO) til venstre.

Berit Roald
  • NTB
  • E24
Publisert:

Selskapsskatten er i dag på 27 prosent. Finansminister Siv Jensen (Frp) har sagt at den skal kuttes, men ikke signalisert hvor mye. Lund oppfordrer Jensen til å kutte den til under 20 prosent.

– Egentlig burde vi ha en bedriftsbeskatning som er lavere enn i våre naboland. Det er fordi at vi har så mange andre kostnadshandikap. Vi ligger 50 prosent over Tyskland og 30 prosent over Sverige i lønnskostnader, sier Lund til Dagens Næringsliv.

Lønnsmottakerne har fått en stor andel av økningen som oppgangen i Norge har medført, og det er nå helt avgjørende at større deler av veksten blir igjen hos kapitaleierne, mener NHO-sjefen.

– Det må ikke fremstilles som at de ansatte skal få mindre. Det handler om at kapitaleierne må ha nok økonomisk fleksibilitet til å takle nedgang, sier hun.

- Stor avstand

En utredning ledet av Statistisk Sentralbyrås direktør Hans Henrik Scheel skal på oppdrag på Finansdepartementet utrede hvordan skattenivået kan kuttes.

- En hovedutfordring sett med norske øyne er at avstanden til de fleste land begynner å bli veldig stor, sa finansminister Siv Jensen tidligere denne uken.

LES OGSÅ:

Publisert:

Flere artikler

  1. Nå vil Jensen kutte skattenivået for bedriftene

  2. Jensens nyttårsforsett

  3. NHO-skatteforslag møter sterk motstand

  4. NHO vil likestille bolig- og aksjeskatt

  5. NHO med krisekrav til politikerne