NHO vil ha selskapsskatten under 20 prosent

Administrerende direktør Kristin Skogen Lund i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) ber regjeringen sette ned selskapsskatten til under 20 prosent, slik at den havner på samme nivå som i Norges naboland.

VIL NED: Kristin Skogen Lund (NHO, til høyre) vil få ned selskapsskatten. Her sammen med hun som kan gjøre det, Finansminister Siv Jensen (Frp). Gerd Kristiansen (LO) til venstre.

Berit Roald
  • NTB
  • E24
Publisert:,

Selskapsskatten er i dag på 27 prosent. Finansminister Siv Jensen (Frp) har sagt at den skal kuttes, men ikke signalisert hvor mye. Lund oppfordrer Jensen til å kutte den til under 20 prosent.

– Egentlig burde vi ha en bedriftsbeskatning som er lavere enn i våre naboland. Det er fordi at vi har så mange andre kostnadshandikap. Vi ligger 50 prosent over Tyskland og 30 prosent over Sverige i lønnskostnader, sier Lund til Dagens Næringsliv.

Lønnsmottakerne har fått en stor andel av økningen som oppgangen i Norge har medført, og det er nå helt avgjørende at større deler av veksten blir igjen hos kapitaleierne, mener NHO-sjefen.

– Det må ikke fremstilles som at de ansatte skal få mindre. Det handler om at kapitaleierne må ha nok økonomisk fleksibilitet til å takle nedgang, sier hun.

- Stor avstand

En utredning ledet av Statistisk Sentralbyrås direktør Hans Henrik Scheel skal på oppdrag på Finansdepartementet utrede hvordan skattenivået kan kuttes.

- En hovedutfordring sett med norske øyne er at avstanden til de fleste land begynner å bli veldig stor, sa finansminister Siv Jensen tidligere denne uken.

LES OGSÅ:

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Nå vil Jensen kutte skattenivået for bedriftene

  2. Jensens nyttårsforsett

  3. Siv Jensen legger frem statsbudsjettet for 2019: – Det må lønne seg å investere i norske arbeidsplasser

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Jensen: Formuesskatten må ned

  6. Statsbudsjettet for 2016: Erna & Co. foreslår milliard-skattekutt for tredje gang