Frp kåret til beste «singelparti»

Singelorganisasjon mener single vil få bedre økonomisk utbytte med Fremskrittspartiet i regjering. 

FRP´s leder Siv Jensen på ferie i Oslofjorden. FOTO: ROGER NEUMANN/VG
  • Stine Grihamar
Publisert:

- Vi har sett på hva de ulike partiene har gjort siden forrige stortingsvalg som faktisk gagner single, hvilket er fint lite, egentlig, sier daglig leder Live Lepperød i SingelSammen! til E24, før hun fortsetter.

- Vi har likevel blitt enige om en kandidat som vi mener har utmerket seg.

SingelSammen! som til daglig jobber for en mer aktiv singelpolitikkk, har de siste ukene lest seg grundig opp på alle partiprogrammene, og krevd svar på «singelspørsmål» fra hvert enkelt parti.

Lørdag ble Frp annonsert som det beste singelpartiet på Folkets Hus (se begrunnelse i faktaboks).

- Skatt, avgifter og bolig

Partileder Siv Jensen, som selv er singel, er meget fornøyd med å havne på toppen.

- Både på bolig, skatt og avgifter fører vi en god politikk for single. Single mennesker har gjennomgående de samme utgiftene som par, men de har bare én inntekt å betale med. Da hjelper det med skattelette, fjerning av fordyrende byggekrav og egenkapitalkrav, sier Jensen til E24.

- Er du enig i at single er en gruppe som ofte glemmes av politikerne?

- Nja, det er rundt 800.000 single i Norge, men det er absolutt ingen homogen gruppe. Noen er frivillig single, noen er ufrivillig single, noen har høy inntekt, mens andre har lav inntekt. Og det eneste de har felles er at de er single.

- Jeg mener det beste svaret ligger i skatt, avgifter og bolig. Det favner bredt og vil lette på en krevende økonomisk situasjon, fortsetter hun.

NRK-lisens og dyrere mat

- Du er selv singel. Har du kjent på disse problemstillingene selv?

- Selvfølgelig har jeg det. Skal du kjøpe mat, ender du ofte opp med store kvanta, og en del utgifter er like enten du er en stor familie eller bare én, svarer hun og nevner NRK-lisens som eksempel.

- Den er like høy for meg som en familie på åtte.

- Må vise mer handlekraft

Også interesseorganisasjonen Ensliges landsforbund, med sine 2.500 medlemmer, stiller seg positiv til Frps politikk når det gjelder aleneboende.

- De har blant annet uttalt at kommunale avgifter skal fastsettes etter forbruk og ikke areal. De er var også det eneste partiet som gikk i mot pensjonsreformen som nå er gjennomført, sier hovedstyreleder Maries Synnes.

Hun understreker at organisasjonen er politisk nøytral, og mener alle partier bør tenke mer individrettet enn det de har gjort til nå.

- Folk går inn og ut av sivilstander hele tiden. Parsamfunnet som det er lagt opp til i dag, gjelder ikke lenger. De fleste partier nevner ulike tiltak, men det hjelper ikke bare å nevne. De må vise mer handlekraft enn de til nå har gjort, sier Synnes og nevner boligpolitikken som eksempel.

- Situasjonen i boligmarkedet er helt krise. Man bør kunne komme inn seg inn på markedet med 450.000 kroner i årsinntekt, uten at det blir sagt at man er økonomisk vanskeligstilt, fortsetter Synnes.

Senterpartiet falt fra tronen

I 2009 var det Senterpartiet som havnet på toppen i SingelSammens kåring, men partileder Liv-Signe Navarsete har siden skuffet organisasjonen med å droppe skattefradag for single.

Jensen kan heller ikke love at Frp skal få gjennom alle punktene dersom de kommer i regjering, men sier følgende:

- Vi får gjennomslag etter oppslutning. Velgere som er opptatt av regjeringsskifte må ta stilling til hvilken kraft de ønsker i en ny regjering.

«Sex og SingelSiv»

Siv Jensens status som singel har tidligere fått oppmerksomhet i mediene.

I 2011 ble hun karikert i animasjonsserien «Sex og SingelSiv» på VGTV av skaperne bak suksessen «Fanthomas»

- Det er en ære på bli karikert. Dette var morsomt. Jeg har riktignok sluttet å røyke, og tror jeg i hvert fall ikke skal starte igjen etter å ha sett dette, uttalte hun til VG Nett etter premiere-episoden.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. FrP er kåret til beste singelparti

  2. Single sliter mest på boligmarkedet

  3. – Nyttig at utvalget fullfører sitt arbeid

  4. Boligbransjen: - Det skjer ikke noemed egenkapitalkravet nå

  5. Frp-Siv med historisk avgiftsøkning