Ulltveit-Moe kritiserer Norske Skog-ledelsen

Investor Jens Ulltveit-Moe mener Norske Skog-skjef Christian Rynning-Tønnesen burde sett kostnadssprekke i Brasil tidligere.

Publisert:

Jens Ulltveit-Moe,som er blant de største privataksjonærene i Norske Skog, mener ledelsen i selskapet burde sett kostnadssprekken i Brasil tidligere.

- Brasil-saken er veldig uheldig. Det er åenbart at konsernsjefen burde visst om dette på et tidligere tidspunkt, sier investor Jens Ulltveit-Moe til Dagens Næringsliv (DN).

Flyttingen av en papirmaskin fra nedlagte Union i SKien til Brasil skulle koste 1,3 milliarder kroner. Nå er kostnadene kommet opp i 2 milliarder kroner, og på styremøtet forrige uke ble det besluttet å stanse prosjektet inntil videre.

Les også: Enige etter 11 timer

Les også: - Amputerer økonomien

Ulltveit-Moe eier 1,7 prosent av aksjene i Norske Skog.

Ulltveit-Moe sier til DN at han har tillit til ledelsen, men reagerer på at prosjektet kunne stige fra 1,3 til 2 milliarder kroner.

- Jeg reagerer på beløpets størrelse. At å flytte på noe gammlet og sett det opp igjen stort sett koster mye, og er en kompleks ting, vet vi alle. Men her er avviket voldsomt stort, sier Ulltveit-Moe.

Les også: - Tøys om Union-stengning

Publisert:

Her kan du lese mer om