Privatmegleren trosser kritikk: Varsler flere «showvisninger»

Privatmegleren vil ha flere eventvisninger med show, mat og musikk. – Kanskje fører slike visninger til at flere finner drømmeboligen sin, sier Privatmegleren-sjefen. Men bransjeorganisasjonene er svært skeptiske.

LYSSHOW: Hele bygården og området rundt var lyssatt under visningen.

Foto: Geir Røed
  • Geir Røed
Publisert:

LILLEHAMMER (E24): Onsdag kveld inviterte Privatmegleren til en boligvisning utenom det vanlige i Lillehammer. Med lysshow, musikkonsert og mat fra byens beste kokker var det visning av 12 leiligheter i en nyoppusset bygård i Lillehammer.

– Dette svekker tilliten til eiendomsmeglerbransjen, sa generalsekretæren i Huseiernes Landsforbund, og fikk støtte av Forbrukerrådet, som mener slike visninger ikke er et godt bidrag til en trygg bolighandel.

Men Privatmegleren ønsker å skille seg ut fra de andre eiendomsmeglerfirmaene. De vil ha flere utradisjonelle visninger.

– Det vil vi absolutt, så lenge meglerne har tid og anledning til å snakke med alle interessentene som kommer. Kanskje fører slike visninger til at flere finner drømmeboligen sin, sier administrerende direktør Grethe Meier i Privatmegleren til E24.

– Kan trekke flere på visning

Til visningen av den eldre bygården Blessumgården hadde meglerfirmaet engasjert et lysfirma til å lyssette hele bygården og området rundt. Inne ble det servert fingermat fra cateringfirmaet Paa bordet og godt drikke, mens den profesjonelle saksofonisten Kristin Sevaldsen underholdt boliginteressentene sammen med en pianist.

Visningskonseptet har knapt vært prøvd ut i Norge tidligere.

KONSERT: På boligvisningen spilte saksofonisten Kristin Sevaldsen for boliginteressentene inne i en av leilighetene.

Foto: Geir Røed

– Jeg tror slike visninger kan trekke flere potensielle boligkjøpere til visningene, sier Privatmegleren-sjefen. Hun forstår ikke kritikken fra Huseierne og Forbrukerrådet.

– Tilbakemeldingen vi fikk fra alle interessentene som var til stede var at de aldri har vært på en bedre boligvisning, og at de hadde fått all den informasjonen de følte de trengte, sier Meier.

– Veldig spesielt

Men det er ikke bare forbrukerorganisasjonene som vender tommelen ned for Privatmegleren. Både bransjeorganisasjonen Eiendom Norge og Norges Eiendomsmeglerforbund er skeptiske til slike boligvisninger.

– Dette er veldig spesielt og bør gjøres svært unntaksvis, sier Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

Han mener slike visninger fører til et skjerpet ansvar både for megler og meglerforetak.

– Dette legger mer ansvar på meglerne, som må forsikre seg om at kjøperne har fått grundig og god informasjon. Dersom opplevelsen som gis på en slik visning skygger for boligens kvalitet, kan det bli en utfordring, sier Dreyer.

– Vær varsom

Et 50-talls personer var til stede på den uvanlige visningen onsdag kveld. Blant dem utbyggerne Gitte Sophie og Marius Eidsvold.

– Det er veldig hyggelig at man kan gjøre mer ut av dette enn bare en vanlig visning. Boligkjøp er noe ekstra. Da kan visningen også være det, sier ekteparet, som utvikler flere boligprosjekter i OL-byen.

Eiendomsmeglerne bak, Pål Thomas Trøseid og Pia Murland, var fornøyd – og håper de kan ha flere lignende visninger.

KOSTE SEG: Sarah Huse var blant dem som spiste og drakk på boligvisningen. I en av leilighetene serverte byens beste kokker fingermat.

Foto: Geir Røed

Norges Eiendomsmeglerforbund, som organiserer eiendomsmeglerne, anbefaler medlemmene sine om å være varsomme med effektbruk på visninger. Administrerende direktør Carl O. Geving sier de vil følge med på utviklingen til Privatmegleren.

– Vi vil følge opp dette overfor medlemmene våre dersom vi opplever at effektbruk går ut over kvaliteten på forbrukerinformasjonen. Fokuset vårt skal være trygg bolighandel, og kreativiteten må ikke gå på bekostning av tryggheten i handelen. Eiendomsmegleren skal sørge for god og riktig informasjon om salgsobjektet, og forsikre seg om at kjøperen har fått presentert alle opplysninger som er vesentlige for kjøpsbeslutningen, sier Geving.

– Pengesløsing

Den nye aktøren Gjensidige bolighandel reagerer også.

– Vi mener slike visninger bidrar til å skape større ubalanse mellom kjøper og selger, og svekker tryggheten for kjøper, sier Andreas L. Ulvær, daglig leder for den nystartede lavprisløsningen for boligmegling.

Han mener også at slike «sirkusvisninger», som han kaller det, er pengesløsing som både selger og kjøper må være med på å betale.

– Det skal være unødvendig å bruke penger på musikere og lysshow ved salg av bolig, sier Ulvær.

MEGLERNE: Pål Thomas Trøseid og Pia Murland. FOTO: GEIR RØED.

Foto: Geir Røed

PUSSET OPP: Utbyggerne Gitte Sophie og Marius Eidsvold er svært fornøyd med visningen på boligprosjektet de har jobbet med i årevis.

Foto: Geir Røed
Les også

Selger leiligheter med konsert, lysshow og matservering

Les også

Boligprisoppgang i februar, men: – Må tilbake til 2008 for å finne en svakere start

Les også

Undersøkelse: Mange nordmenn får trøbbel ved rentehopp

Her kan du lese mer om

  1. Bolig
  2. Boligmarkedet
  3. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Selger leiligheter med konsert, lysshow og matservering

  2. OL gir boligbrems

  3. – DNB fører boligkjøperne bak lyset

  4. Annonsørinnhold

  5. Tror Oslo-boliger ble tre prosent dyrere på 31 dager

  6. Meglere innfører lunsjvisninger etter bransjeopprør mot søndagsvisninger