Nødnett én milliard dyrere enn ventet

Kostnadene ved utbygging av nødetatenes nye sambandsprosjekt har allerede blitt én milliard kroner høyere enn ventet.

OSLO 20100315. Oslo politidistrikt tok mandag i bruk det nye nødnettet som gjør at uvedkommende ikke kan lytte på politiets samband. Politimann med bærbar politiradio. Politibil i bakgrunnen. Foto: Morten Holm / Scanpix
  • NTB
Publisert:

Det viser en gjennomgang av kostnadene som Aftenposten har gjennomført.

Da utbyggingen av Nødnett ble vedtatt i Stortinget i 2011, ble totalkostnaden for prosjektet anslått å bli på rundt seks milliarder kroner. Det ble samtidig påpekt at det ville dukke opp «betydelige innføringskostnader».

Helsevesenet har brukt nærmere en kvart milliard på det nye nødnettet, men denne summen er ikke med i regnestykket som har blitt presentert for Stortinget. I tillegg har avisa samlet øvrige utgifter, som er fordelt på blant annet Politidirektoratet, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Helsedirektoratet, Jernbaneverket og Statens vegvesen. Da fant avisa over én milliard ekstra kroner i ekstrakostnader siden 2007.

– Jeg kan ikke gå god for Aftenpostens anslag uten at jeg har fått ettergått disse, men Nødnett er et enormt løft for beredskapen. Skal nødetatene kommunisere på en god måte og kunne samvirke for å gi bedre hjelp til mennesker i nød, så må vi investere. Dette har kostet å bygge ut, men det har også gitt et enormt løft, sier statssekretær Gjermund Hagesæther (Frp) i Justisdepartementet.

Les også

Nødnett-utbygging forsinket i nesten ett år

Les også

Siv Jensen øker bruttoskatten på lønn

Les også

KrF øyner håp om forlik om formuesskatt

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Nødnettdirektoratet eser ut

  2. Regjeringen vil skjerpe fiberkonkurransen: – Mange har ikke mer enn én leverandør å velge

  3. Betalt innhold

    Dette gikk galt under redningsaksjonen på Turøy

  4. Fornebubanen kan gjøre bompengeforliket dyrere enn beregnet

  5. Handelskrig og sikkerhetspolitikk påvirket Telias 5G-valg: – Men vi kunne valgt Huawei