Gigantunderskudd for Fornebu-utvikler

Boligsalget i Oslo har stoppet helt opp, sier Scandinavian Property Development i sin kvartalsrapport. Selskapet tror rentekutt må til for å snu trenden.

Eks-adm. dir. Stein Haugbro gikk i går av som sjef i Scandinavian Property. Her foran boligprosjektet i Rolfsbukta.

Furulund Svein Erik
  • Siw Nygård
Publisert:

Fornebu-utvikler Scandinavian Property Development er inne i en alvorlig hengemyr.

På Fornebu er det kun solgt én leilighet de siste tre månedene og boligsalget har stoppet helt opp i Oslo, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Scandinavian Property ser seg nødt til å utsette byggetrinn 2 i Rolfsbukta på Fornebu. Dermed kan kundene velge å heve boligkjøpet, noe halvparten har gjort.

Inntektene raser

Fallet i boligsalget gjør at inntektene raser fra 100 til 20 millioner kroner på ett kvartal.

Det gir dramatiske resultater for selskapet, som får et driftsunderskudd på 865,5 millioner kroner for andre kvartal.

Samtidig må selskapet utsette nedbetalingen av en rekke lån: Scandinavian Property Development har fått utsatt fristen for nedbetalingen av et lån til Oslo kommune som forfalt 1. juli i år til oktober 2009.

I tillegg har selskapet inngått en avtale med Storebrand om utsettelse av et boliglån knyttet til Hundsund prosjektet på Fornebu som forfalt 30. juni - til 31. desember 2009.

Sjefen gikk i går

Det elendige resultatet kommer dagen etter at toppsjefen i selskapet går av.

I går gikk Stein Haugbro av som administrerende direktør for selskapet. Ny sjef er Kaare Frydenberg , tidligere konsernsjef i Posten.

Skriver ned tomteverdi

10 prosent av selskapets tomteverdi har forduftet på tre måneder. Bare boligtomtene på Fornebu er verdt 709 millioner kroner mindre nå enn i forrige kvartal.

Scandinavian Property mener næringseiendom fortsatt går bra, og forventer at etterspørselen vil holde seg i dette markedet også de neste kvartalene. Samtidig merker selskapet at bankene strammer inn på lån også til bedrifter, og forventer en utflating i leienivåene.

Les også:

Flere nyheter fra E24.

Publisert:

Flere artikler

  1. Orkla og OBOS øker på Fornebu

  2. OBOS øker på Fornebu

  3. Sjefbytte i Scandinavian Property Development

  4. Stopper Fornebu-utbygging etter elendig salg

  5. Fornebu-salg for en halv milliard