Nicolai Tangen setter sammen ny ledergruppe for Oljefondet

Nicolai Tangen tar grep som ny oljefondsjef, og reduserer ledergruppen til ni personer.

HELGE MIKALSEN
  • Ine Brunborg
Publisert:

Oljefondets nye sjef har satt sammen den nye ledergruppen.

Den er redusert fra tidligere tolv til ni personer. Samtidig slås fire områder sammen til to nye.

– Vi har dannet en mindre ledergruppe for å styrke fagmiljøene og høste flere synergier. Hovedoppgaven vår er å fortsette å levere god avkastning, sier Nicolai Tangen i en uttalelse.

– Den nye ledergruppen vil være et kollektivt beslutningsorgan. Avgjørelser som er bredt forankret er bedre, og det er mindre sannsynlig at vi må endre dem, fortsetter han.

I den nye ledergruppen slås eierskap og kontroll og etterlevelse sammen, der Carine Smith Ihenacho blir leder.

– Vi vil styrke fondets eierskapsarbeid i årene som kommer. Dette er et område i rask utvikling, og vi sikter mot å være en global leder. Vi vil jobbe med våre forventninger til selskaper, og vi vil styrke eierdialogen. Området kontroll og etterlevelse er også viktigere enn noen gang. Vi vil fortsette å bygge gode systemer og rutiner for å ligge i forkant av utviklingen, sier Tangen.

Satser på teknologi

Samtidig vil fondet styrke satsningen på teknologi ved å inkludere både en driftsdirektør, Birgitte Bryne, og en teknologidirektør, Age Bakker, i ledergruppen.

– I årene fremover vil vi jobbe videre med ny teknologi som kan forbedre forvaltningen av fondet. Vi er ikke bare et finansforetak, vi er også en IT-bedrift. Vi må være blant de ledende på teknologi og analyse av store mengder data for å sikre best mulig avkastning for fellesskapet. Årlig håndterer vi 30 millioner transaksjoner. Det er mer enn Oslo Børs og illustrerer den enorme mengden data vi behandler, sier Nicolai Tangen i en uttalelse.

Vil øke kvinneandel

Kvinneandelen i fondets nye ledergruppe er 33 prosent. Kvinneandelen i fondet som helhet er 21 prosent.

– Dette er ikke godt nok. En av mine fremste prioriteringer er å fremme mangfold. En god organisasjon trenger ansatte med ulike perspektiver, sier Tangen.

– Vi vil relansere vårt trainee-program for å få et enda mer mangfoldig arbeidsmiljø, og jeg vil ha frem flere flinke kvinner, fortsetter han.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Oljefondet
  2. Nicolai Tangen

Flere artikler

  1. Oljefondet med avkastning på 4,3 prosent i tredje kvartal

  2. Slik blir Anders Opedals nye konsernledelse i Equinor

  3. Tangen mener fornybar energi er dyrt: – Det er mange om beinet

  4. Annonsørinnhold

  5. Vår felles formue må forvaltes ansvarlig

  6. Girer opp til første investering i fornybar energi: – Ambisjon at vi skal få det til i år