– Må åpne Lofoten for å unngå krasjlanding

Det er helt nødvendig å åpne Lofoten og Vesterålen for oljevirksomhet hvis den norske oljealderen skal unngå krasjlanding.

FRYKTER JOBBRAS: En rapport viser at antallet jobber i oljeindustrien kan halveres uten oljeutbygging i Lofoten og Vesterålen.
Publisert:

Det argumenterer Lederne med en fersk Econ-rapport som ammunisjon.

Fra 2020 og fram til 2050 kan det investeres 300 milliarder kroner dersom områdene åpnes. Dette kan ifølge anslagene fra Econ-Pöyry legge grunnlag for mellom 3.000 og 8.000 varige arbeidsplasser i petroleumsindustrien og leverandørindustrien.

En åpning vil også kunne bremse fallet i investeringer på den norske sokkelen fra 40 til 12 milliarder kroner per år, konkluderer rapporten.

Rådgivningsselskapet Econ-Pöyry har laget rapporten på oppdrag fra fagforbundet Lederne som organiserer arbeidstakere i ledende og tekniske stillinger i petroleumsindustrien.

Beregningene baserer seg på at det skal være ressurser tilsvarende 2 milliarder fat oljeekvivalenter olje i områdene. Detter er 54 prosent mer enn det oppdaterte ressursoverslaget Oljedirektoratet offentliggjorde sist fredag. Basert på de omfattende seismikkundersøkelsene de siste tre årene tror Oljedirektoratet at det finner ressurser tilsvarende 1,3 milliard fat i området.

Les også:

Flere nyheter på E24.

Publisert: