Frp vil ha stortingsmelding om handlingsregelen

Fremskrittspartiet vil ha en egen stortingsmelding om handlingsregelen innen ett år, opplyser Frps finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen.

VIL HA MELDING: Frps Ketil Solvik-Olsen og Christian Tybring-Gjedde (t.h.) lanserer egen stortingsmelding om handlingsregelen, og mener de kan få gjennomslag for sin økonomiske politikk. - En fornærmelse mot våre lærere å si at vi ikke forstår handlingsregelen, sier Tybring-Gjedde.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Det er naturlig at det skjer gjennom en stortingsmelding der man evaluerer handlingsregelen. Det handler om å skape trygghet og sende viktige signaler til norsk næringsliv, sier Solvik-Olsen til Dagens Næringsliv.

Frp skal sammen med Kristelig Folkeparti, Venstre og Høyre i regjeringsforhandlinger. Frps tre borgerlige partnere står fast på at de vil beholde dagens handlingsregel.

Les også:NHO krever endring av arbeidsmiljøloven

Solvik-Olsen mener likevel det er gode muligheter for at Frp får gjennomslag for sitt syn.

- Sentralt tema

Partiets medlem i finanskomiteen på Stortinget, Christian Tybring-Gjedde, antyder at dette kan bli et sentralt tema i regjeringsforhandlingene. Høyre-politiker Arve Kambe bekrefter at handlingsregelen kommer til å bli en viktig del av forhandlingene.

Tybring-Gjedde mener dette er en viktig sak for mange Frp-velgere.

Les også:- Den nye regjeringen kvitter seg med statlige aksjer

– Ketil Solvik-Olsen har en master i økonomi. Jeg har en master med vekt på økonomi, og Siv har studert økonomi. Å si at vi ikke forstår handlingsregelen, er en fornærmelse mot lærerne våre, sier Tybring-Gjedde.

Høyre vil holde igjen

Samtidig varsler Høyre at det blir viktig for den nye regjeringen å holde igjen på bruken av oljepenger.

Årsaken er at renten kommer til å bli høyere.

Prisstigningen i Norge er vesentlig høyere enn ventet, ifølge nye tall fra Statistisk sentralbyrå. Kronen har begynt å styrke seg. Dette kan igjen føre til at Norges Bank setter opp renten langt tidligere enn planlagt. Den nye regjeringen vil dermed få en renteøkning som velkomstgave, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Johnsen lover å ikke legge snubletråder

- Ansvarlig

Høyre erkjenner at en sterkere kronekurs kan gi utfordringer.

– Det er flere forhold som bidrar til utfordringer for konkurranseutsatt næringsliv som høy kostnadsvekst og særnorske rammebetingelser. Signalene om sterkere krone understreker videre viktigheten av å holde igjen på oljepengebruken, og at det føres en ansvarlig økonomisk politikk, sier Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner.

Høyre skal nå starte regjeringsforhandlinger med de øvrige borgerlige partiene. Fremskrittspartiet har tatt til orde for økt oljepengebruk.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Høyre avviser forhandlingerom handlingsregelen

  2. Forventer å bli enig med Høyre om50 mrd. i skattekutt

  3. Slik vil Frp endre norsk økonomi:Vil endre handlingsregelen for å kutte i statens forbruk

  4. Han skal sørge for ro i Frp-rekkene

  5. Frp: Ikke sikkert det er lurt å skru igjen krana