Bellona skal aksjonere mot oljeinstallasjon ved Trænarevet

Bellona er på vei ut til Trænarevet på Helgeland for å aksjonere mot oljerigg som er på vei til havområdet. De skal holde stand i området hvor det er åpnet for prøveboring.

PRØVEBORING: I områdene utenfor Træna er det åpneyt for prøveboring, og en leterigg er på vei. Bildet viser Lovund og Træna sett fra Hestmona i Lurøy på Helgelandskysten.

Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:,

Aktivister både fra Bellona og Natur og Ungdom er på vei ut i båt.

– Vi venter å ankomme stedet i kveld og er dermed framme i god tid før oljeriggen kommer, sier Bellona-leder Frederic Hauge til NTB.

Boreriggen West Hercules satte lørdag kursen nordover for en prøveboring nær Trænarevet. Ifølge Hauge vil riggen ankomme i løpet av natten eller onsdag morgen.

Avslag på klage

Natur og Ungdom, Bellona, Norges Miljøvernforbund (NMF) og Norges Kystfiskarlag vant ikke fram med sin klage på et vedtak om å tillate prøveboring nær Trænarevet på Helgeland.

Mandag ble det kjent at Klima- og miljødepartementet opprettholder Miljødirektoratets tillatelse etter forurensningsloven for letebrønnen Toutatis i Norskehavet.

Direktoratet har tidligere konkludert med at boringen er planlagt gjennomført innenfor gjeldende regelverk.

Bellona-Hauge provosert

– Etter en omfattende saksbehandling og faglig gjennomgang finner departementet at det ikke er grunnlag for å kunne omgjøre den beslutningen, sa klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Denne uttalelsen provoserer Hauge.

– Vi har et behov for å markere at det i denne saken har gått skikkelig galt. Vi ble ikke akkurat mindre provosert av Elvestuens uttalelser, sier Hauge.

Her kan du lese mer om

 1. Bellona

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Bellona aksjonerer mot oljeinstallasjon ved Trænarevet

 2. Elvestuen gir grønt lys til omstridt leteboring

 3. Betalt innhold

  Wintershall Dea får grønt lys til omstridt leteboring

 4. Annonsørinnhold

 5. Miljøaksjon ved Trænarevet avblåst

 6. Betalt innhold

  Oljeselskap klar for oljeboring utenfor Lofoten. Bellona ber om full stans.