Oslo Børs endte opp etter børsfest i USA

Hovedindeksen steg 0,52 prosent fredag, men det ble nedtur for Equinor og Flyr.

Publisert:

Flere av teknologiselskapene på Oslo Børs fikk et betydelig løft i går. Det skjedde etter at den amerikanske prisveksten dempet seg overraskende mye i oktober.

Flere av verdens børser reagerte svært positivt på nyheten.

Fredag morgen klokken ni åpnet Hovedindeksen opp 0,8 prosent. Utover dagen roet det seg noe, og til Hovedindeksen endte til slutt med å stige 0,52 prosent.

Les på E24+

Høyeste prisvekst på mat på 40 år. Nå blir det bønner i stedet for biff.

Utsetter Wisting-feltet

Til tross for oppgang for flere av tungvekterne på Oslo Børs, stengte Hovedindeksen opp 0,01 prosent i går. Equinor var med på å trekke Hovedindeksen ned, etter at de og partnere utsetter investeringsbeslutningen rundt det kontroversielle Wisting-feltet til frem mot 2026.

Equinor-aksjen endte fredag ned 3,35 prosent.

Oljeprisen har på sin side hatt en god fredag. Et fat nordsjøolje handles for 96,8 dollar fatet fredag ettermiddag. Det er en oppgang på mer enn 3,7 prosent siden midnatt.

Flyr hentet 250 millioner

Det har stormet rundt Flyr den siste tiden. I går kveld ble det kjent at det kriserammede flyselskapet er i mål med å hente de første 250 millioner kronene de ønsket.

Selskapet lyktes ikke med å hente inn 430 millioner gjennom en kriseemisjon som ble meldt om forrige uke. I stedet har Flyr gått for en alternativ løsning, med mål å hente inn opp mot 700 millioner kroner.

Første ledd var en rettet emisjon med mål om 250 millioner, hvor investorene skulle betale 1 øre per aksje.

Frem til i dag hadde de som eide Flyr-aksjen en rettighet til å delta i kapitalinnhentingen, som innebærer en rett til å kjøpe nye aksjer til en kurs på ett øre.

Fredag har denne aksjerettigheten, som utgjør en verdi, falt bort. Flyr henter 250 millioner kroner fra profesjonelle investorer, mens dagens aksjonærer kan tegne aksjer for til sammen inntil 100 millioner kroner.

Ved stenging er Flyr-aksjen ned 5,95 prosent.

Publisert: